DONNA VEKIĆ POKLEKNULA U ISCRPLJUJUĆEM FINALU: / Garcia se vratila iz ponora i preokretom uzela trofej

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Bio je to sedmi susret Vekić i Garcije, a u dosadašnjih šest svaka je tenisačica ostvarila po tri pobjede

16.6.2019.
18:58
AFP
VOYO logo

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić nije uspjela osvojiti WTA turnir u Nottinghamu. U finalu ju je zaustavila 28. tenisačica svijeta Francuskinja Caroline Garcia koja se nakon izgubljenog prvog seta kroz dva tie-breaka dočepala pobjede i naslova prvakinje.

Bilo je to osmo finale hrvatske tenisačice i šesti poraz. Do sada je osvojila dva turnira. Prvi 2014. u Kuala Lumpuru, a drugi prije dvije godine upravo u Nottinghamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan početak

Vekić je odlično otvorila meč dobivši prvi set sa 6-2, no iduća dva je izgubila u trinaestoj igri i nakon dva sata i 40 minute igre pobjeda je pripala 25-godišnjoj Francuskinji.

Image
PORAZ PRVOG HRVATSKOG REKETA: /

Ćorić nakon drame izgubio u polufinalu turnira u Nizozemskoj

Garcia je u nedjelju prvo morala odraditi nastavak polufinala protiv Amerikanke Jennifer Brady. Meč je prekinut u subotu zbog kiše pri rezultatu 4-6, 6-3, 4-3 za Francuskinju. U nastavku meča, 28. tenisačica svijeta je dobila dva gema u nizu za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je odlično ušla u finalni meč. Uz dva brza breaka povela je 4-0 i potom mirno privela set kraju. Nakon 29 minuta dobila je prvi set rezultatom 6-2.

Preokret Francuskinje

U nastavku meča Garcija je zaigrala daleko bolje. U drugom setu je povela 2-0 uz oduzeti servis. Donna je vratila break, ali i ponovo izgubila servis pa je 25-godišnja Francuskinja povela sa 4-1. Mlada hrvatska tenisačica nije se predavala i uspjela se vratiti u meč izjednačivši na 4-4. Do kraja su obje tenisačice držale svoj servis, pa je drugi set razriješen u trinaestoj igri. Donna je povela 2-0, no Garcija je odmah vratila mini-break izjednačivši na 2-2. Do rezultata 5-4 nije bilo breakova, a tada je francuska tenisačica na Donnin servis osvojila dva poena za 7-4 u 'tie-breaku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu nije bilo izgubljenih servisa, čak niti break lopti, pa je ponovo odlučivao tie-break. Nažalost, i drugi je otišao na francusku stranu, ponovo rezultatom 7-4.

Vekić i Garcia igrale su sedmi međusobni susret, a u dosadašnjih šest svaka je tenisačica ostvarila po tri pobjede. Osječanka je bila bolja u posljednjem dvoboju odigranom prošle godine na tvrdoj podlozi u Tokiju, kad je bilo 6-3, 6-4 za Donnu. Ovo je bio njihov prvi sraz na travnatoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Vekić je na putu do finala prve dvije pobjede na turniru (Dalila Jakupović, Chloe Paquet) ostvarila u dvorani, jer se na travi prva četiri dana nije moglo igrati zbog kiše. U petak je napokon dočekala tenis na travi, ali je kratko trajalo. Međutim, ostat će upisano kako je Kristinu Mladenović pobijedila na dvije različite podloge. Meč je započet na travi, a završen na tvrdoj podlozi u dvorani. Problema s kišom imala je i u subotu u polufinalu, no prekid je kratko trajao, a hrvatska tenisačica je pobijedila njemačku tenisačicu Tatjanu Mariju.

Samo Majoli bolja

Za Vekić je ovo bilo drugo finale u Nottinghamu, te ukupno osmo finale u karijeri, a više od nje od hrvatskih tenisačica ima samo Iva Majoli (17).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je osvojila dva turnira. Prvi 2014. u Kuala Lumpuru, a drugi prije dvije godine upravo u Nottinghamu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo