banner

TKO BI REKAO?

ĐOKOVIĆEVA POSLJEDNJA ODLUKA ODJEKUNT ĆE GLASNO U SVIJETU TENISA: Našao se u sukobu interesa? ‘Ne vidim tu problem’

Đokovića i Vaseka Pospišila su tenisači nominirali za povratak u ATP Savjet igrača, dakle vratio bi se organizaciji koju je kritizirao

Najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, nedavno je osnovao organizaciju tenisačica i tenisača, koja bi trebala pomagati tenisačima koji se nalaze izvan ljestvice najboljih 100, odnosno, koji zarađuju puno manje od svojih suigrača iz elitnog doma. Cilj mu je bio pravednije preraspodijeliti novac s Grand Slam turnira, ali naišao je na problem.

Eto, Srbina nisu podržali u njegovoj namjeri Rafael Nadal i Roger Federer preostala dvojica najutjecajnijih tenisača današnjice, već su stali na stranu ATP-a. No, sada se dogodilo nešto neočekivano. Đokovića i Vaseka Pospišila su tenisači nominirali za povratak u ATP Savjet igrača, dakle vratio bi se organizaciji koju je kritizirao i on je pristao.

“Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da budem dio Savjeta, što nije točno. Mene su nominirali igrači i to tako funkcionira. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vasek. Obojicu je nominirao širi spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osjećam odgovornim što mogu predstavljati igrače”, rekao je Đoković.

ProfimediaFoto: Profimedia

On ne vidi problem

Iako je i dalje formalno na čelu svoje organizacije koja se protivi načelima ATP-a, ipak ne vidi problem u tome da sjedi u njihovom Savjetu igrača.

“To nisam vidio ni u kolovozu kad sam osnovao PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se to tako radi kad postoji odgovornost nominacije. To znači da imate povjerenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude dio savjeta igrača i bilo koje druge organizacije”, pojasnio je Đoković.

“To je baš šteta, ali dobro, barem znamo gdje smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onog što igrači žele. Prave se političke igre o kojima se rijetko piše, bitnije je napisati da je Novak licemjer. Međutim, navikao sam, to me jača i motivira da radim sve više i ispravnije za ovaj sport”, zaključio je.

Povratak na Net.hr