ĐOKOVIĆ SE POKLONIO HRVATSKOM ASU: / 'Pomogao mi je da ostanem na pravoj stazi'

Image
Foto: AFP, GREG WOOD

Drugi tenisač svijeta Novak Đoković nakon uspješnog se starta na Australian Openu osvrnuo i na prijateljstvo s umirovljenim hrvatskim asom Ivanom Ljubičićem.

18.1.2017.
9:29
AFP, GREG WOOD
VOYO logo

Srpski tenisač je u ranijoj fazi karijere bio vrlo blizak s Ljubičićem, a ništa se, kako sam priznaje, nije promijenilo ni danas. Iako je Ljubičić trener velikog Đokovićevog rivala Rogera Federera, dvojac je i dalje u odličnim odnosima.

Image
OVO OSTAVLJA BEZ DAHA: /

Đoković i Verdasco potezima bacili publiku u trans

Image
OVO OSTAVLJA BEZ DAHA: /

Đoković i Verdasco potezima bacili publiku u trans

'Uvijek prijateljski nastrojen'

"Drago mi je što mogu reći da se ništa nije promijenilo. Znam Ivana više od deset godina. Upoznali smo se... Zapravo, trenirali smo zajedno, jer smo imali istog trenera, Riccarda Piattija. Kada je Ivan bio treći na ATP ljestvici, bio je jako ljubazan prema meni, uvijek vrlo prijateljski nastrojen, uvijek je bio tu da mi da neki savjet, sve što mi je trebalo", ispričao je Đoković novinarima nakon pobjede protiv Fernanda Verdasca na startu prvog Grand Slam turnira godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se da sam čak i špananje reketa promijenio zbog njega. Stvarno sam se ugledao na Ljubičića. On je jedan od onih ljudi koji su, u to vrijeme, imali najviše utjecaja na mene. Kada sam trenirao kod Piattija, uvijek sam želio odraditi trening s Ivanom. U to vrijeme je bio jedan od najboljih tenisača svijeta. I, kao što sam rekao, Ivan je uvijek bio vrlo pozitivan, uvijek prijateljski nastrojen, otvoren za sve sugestije, za pitanja, savjete, za sve što bi mi moglo pomoći da se razvijem, da ostanem na pravoj stazi", dodao je osvajač 12 Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razgovaramo kao i nekada'

Za kraj je još jednom ponovio da se njegov odnos s Ljubičićem nije nimalo promijenio.

"Taj odnos smo razvili na početku našeg poznanastva i tako je i danas. Stvarno uopće nije važno je li u Rogerovom stručnom stožeru ili ne. Razgovaramo potpuno isto kao nekada", zaključio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo