Dodig uspješno krenuo u obranu naslova

Hrvatski tenisač Ivan Dodig uspješno je krenuo u obranu naslova na Zagreb Indoorsu, ATP turniru koji se održava u Domu sportova, uz nagradni fond od 450.000 eura. Dodig je u posljednjem meču 1.

1.2.2012.
20:49
VOYO logo

Međugorac je tako nastavio pobjednički niz iz prošle godine kada je u Zagrebu došao do svoga prvog i zasad jedinog ATP naslova u karijeri.

U prvom međusobnom meču protiv Ilhana Dodig je mogao i ranije doći do pobjede. Međutim, u prvom je setu propustio iskoristiti čak šest prilika za break, četiri u četvrtom gemu i dvije u šestom, tako da je tek u tie-breaku došao do prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je setu, pri rezultatu 5:5, napokon uspio oduzeti servis Turčinu, a u sljedećem je gemu uspješno okončao posao. U cijelom je meču ispalio 21 as, a nakon uspješno ubačenog prvog servisa osvojio je 38 od mogućih 43 poena. Spasio je i jedine dvije break-lopte koje je Ilhan imao, po jednu u svakom setu.

U 2. kolu 38. svjetskog tenisača očekuje dvoboj protiv Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza koji je u tri seta bio bolji od Britanca Daniela Evansa. Zanimljivo, Dodig je pobijedio Garcia-Lopeza lani u polufinalu Zagreba. Bio je to jedini dosadašnji ogled ovih tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je kolu turnir ostao bez jednog od nositelja i to prvog Ivana Ljubičića. Za njega je koban bio dvostruki finalist turnira Nijemac Michael Berrer, 105. tenisač svijeta. Po jedan break u svakom gemu za 6:4, 6:4 pobjedu. Berrer ide na Austrijanca Melzera koji je na ovogodišnjem turniru dobio pet susreta bez izgubljenog seta. 1. kolo: Dodig (4) - Ilhan 7:6(5),7:5 Garcia Lopez - Evans 6:3,1:6,6:1 Sela - A. Beck 3:6,6:3,6:2 Žemlja - Veić 7:6(5),7:6(6)

2. kolo: Melzer - Seppi (5) 6:2,6:3 Haase (7) - Bachinger 7:6(4),3:6, 6:3 Berrer - Ljubičić (1) 6:4, 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo