DOBRO JE I PROŠAO: / Objavljena kazna za primitivca koji je uvrijedio Donnu Vekić

Image
Foto: AFP

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) izreklo je australskom tenisaču Nicku Kyrgiosu uvjetnu četverotjednu suspenziju i novčanu kaznu od 25.

24.8.2015.
17:46
AFP
VOYO logo

Kazna neće biti aktivirana ako Kyrgios u sljedećih šest mjeseci, do 24. veljače 2016. godine, ne bude kažnjen na ATP turnirima za verbalno ili fizičko zlostavljanje ili ne skupi više od 5000 dolara kazne na ATP turnirima. Ovi se uvjeti ne odnose na Kyrgiosove nastupe na Grand Slam turnirima i dvobojima u Davis Cupu, natjecanjima koji su pod ingerencijom Međunarodne teniske federacije (ITF). Uspije li 20-godišnji Australac zadovoljiti oba kriterija, 24. veljače će mu kazna biti odbačena. U suprotnom, bit će kažnjen onog trenutka kad mu isteknu svi žalbeni rokovi.

Već platio 10.000 dolara

Kyrgios je tijekom meča u Montrealu Wawrinki poručio "Kokkinakis ti je 'prasnuo' curu". Uvukao je time u cijelu priču kolegu iz australske Davis Cup reprezentacije, baš kao i 19-godišnju hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić. Oboje su Kyrgiosov verbalni ispad osudili, kao i cijeli teniski svijet. Kyrgios je za ovaj incident već kažnjen s 10.000 dolara, a na istom je turniru zaradio i dodatnih 2.500 dolara kazne zbog neprimjerenog obraćanja skupljaču lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LIJEPA SRPKINJA BRANI HRVATICU: /

Ona to stvarno nije zaslužila!

Image
LIJEPA SRPKINJA BRANI HRVATICU: /

Ona to stvarno nije zaslužila!

"Incident je bacio loše svjetlo na naš sport. Nick je izrazio žaljenje i najbolje bi bilo kada bi naučio lekciju. Trebao bi biti svjestan da je, prema drugim igračima i prema Touru, odgovoran za svoje riječi i djela. Imajući to na umu, vjerujem da mu treba pružiti priliku da se izvuče bez dodatnih sankcija", izjavio je izvršni dopredsjednik ATP-a Gayle David Bradshaw komentirajući izrečenu uvjetnu kaznu mladom australskom tenisaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo