'Da je sudac postupio drugačije - dobio bi otkaz!'

Događaj s finala teniskog ATP turnira u Queens Clubu, u kojem su igrali hrvatski igrač Marin Čilić i David Nalbandian, vjerojatno će se još dugo prepričavati.

19.6.2012.
14:27
VOYO logo

Nakon što je Nalbandian dobio prvi set u tie-breaku, u drugom je postajao sve nervozniji zbog izraženih slabosti na vlastiti servis. I kada mu je sredinom drugog seta još jednom Čilić oduzeo servis, bijesni Argentinac je žestoko opalio nogom u reklamni pano koji je stajao oko stolice linijskog suca.

Pritom je Nalbandian rasrkvario sučevu nogu. Meč je prekinut, Nalbandian je diskvalificiran, a Čilić je osvojio svoj prvi ATP turnir na travnatoj podlozi u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Supervizor mi je rekao što se dogodilo. Diskvalifikacija je bila apsolutni automatizam. Izgubio bi posao da je postupio drukčije. I to mi je rekao", rekao je za Jutarnji Čilić, koji je tako, ni kriv ni dužan, osvojio najveći turnir u karijeri.

Nikad se tako nešto u tenisu nije dogodilo. Marin se prisjetio polufinala Roland Garrosa između Nizozemca Martina Verkerka i Argentinca Guillerma Corije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Coria je bacio reket prema lopti koji se zavrtio i okrznuo skupljača lopti. Deset minuta su vijećali, ali ga nisu diskvalificirali. No, tamo nije bilo krvi, ni izravnog udarca", kaže Čila.

Na kraju nije bilo dodjele nagrada, Marin je dobio pehar i pljesak, a nalbandian dodatnu kaznu. Britanska policija i dalje istražuje prijavu protiv Argentinca, a osim što je diskvalificiran, Nalbandianu je oduzet i sav novac koji je trebao zaraditi kao nagradu za plasman u finale (44.945 eura). Uz to je zaradio od krovne teniske organizacije i maksimalnu kaznu koja se može dobiti za sličan akt, a to je 10.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo