DOBAR POČETAK: / Čilić izbjegao veće probleme protiv neugodnog Čileanca na startu Queen'sa

Image
Foto: Profimedia

U drugom će kolu 30-godišnjeg Međugorca testirati još jedan Južnoamerikanac

17.6.2019.
16:27
Profimedia
VOYO logo

Premda se još prije pet dana zabavljao u svojoj humanitarnoj akciji na Šalati, što mu je oduzelo barem nekoliko kvalitetnih treninga uoči travnate sezone koja mu počinje uraganski - obranom velikih 500 bodova u Queen'su, Marin Čilić zabilježio je jednu od najuvjerljivijih pobjeda u ovoj sezoni čija je prva dionica bila jedna od najslabijih otkako se nalazi u samom teniskom vrhu. Zapravo, gledajući isključivo pobjede u mečevima na dva dobivena seta, uvjerljivi je bio samo protiv malo poznatog Talijana Bassa nedavno u Rimu kada je ispustio tek gem manje.

Naš, odnedavno, drugi reket u prvom je travnatom meču i uopće prvom otkako je izgubio u drugom kolu Roland Garrosa od Grigora Dimitrova još krajem srpnja uz određene probleme u drugom setu započeo je svoj novi hod prema trećem uzastopnom finalu na londonskom turniru. Christian Garin koji se probio ove godine skoro i do Top 30 osvojivši dva naslova u Houstonu i Munchenu mogao je i konkretizirati te problem da je iskoristio vodstvo od 4:0 u tie-breaku, ali tada je velikom serijom 7-1 Čilić zatvorio meč kada to već nije napravio na servisu za meč kod 5:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Croatia's Marin Cilic returns to Chile's Cristian Garin during their men's singles first-round match at the ATP Queen's Club Championships tennis tournament in west London on June 17, 2019., Image: 448642465, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Trebala je to biti egzekucija, tim više jer je naš tenisač za samo 20 minuta osvojio prvi set izgubivši jedan gem kod 5:0. Nije, doduše, Čilić ponudio nekakav spektakl od tenisa, već je njegov tenis, i ovakav kakav je ove sezone, na travi previše dobar za Garinove kapacitete. Čileanac je, kao i većina Južnoamerikanaca, uglavnom zemljaš premda je u protekle dvije godine dvaput prošao kvalifikacije Wimbledona, a prošli tjedan imao i 5:2 uz dvostruki break (i meč-loptu) protiv Borne Ćorića u Hertogenboschu. Međutim, njegove kretnje i udarci još uvijek nisu utoliko prilagođeni travi, pogotovo ovoj bržoj i svježoj kakva je u Kraljičinu klubu.

Dok je shvatio kako se boriti s Čilićevim udarcima, već je skoro bilo kasno, stoga u svakom slučaju pozdravljamo scenarij u kojemu je sve završilo u dva seta makar nekako sumnjamo da bi bio napraviti išta da se meč prolongirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom će kolu 30-godišnjeg Međugorca testirati još jedan Južnoamerikanac, Argentinac Diego Schwartzman koji je protiv Kazahstanca Bublika ostvario tek drugu (!) pobjedu na travi na ATP razini. Trebala bi to, dakle, biti još jedna Čilićeva egzekucija, tim više što sada ima i prvi meč iza sebe.

ATP Queen's, prvo kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić (Hrvatska) - Christian Garin (Čile) 6:1, 7:6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo