AO: / Srpski teniseri nižu pobede

Đoković, Ivanović i Dolonc prošli dalje

13.1.2014.
12:19
VOYO logo

Novak Đoković počeo je odbranu titule na Australijan openu sigurnom pobedom protiv Lukaša Lacka rezultatom 6:3, 7:6, 6:1.

Trostruki uzastopni šampion u Melburnu bio je daleko od svog najboljeg izdanja, ali je i pored toga meč završio u tri seta što je najvažnije u početnoj fazi turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokovića je najviše mučio njegov najbolji udarac ritern, napravio je dosta atipičnih grešaka, ali u najvažnijim trenucima je odigrao dovoljno dobro i ostvario je ipak rutinsku pobedu.

Bila je ovo 22. uzastopna pobeda Đokovića u Melburnu i 25. ukupno. U narednom kolu Đokovića očekuje duel sa još jednim vršnjakom Leonardom Majerom. Novak se nikada ranije nije sastajao sa nedelju dana starijim Argentincem koji je u prvom kolu lako u tri seta pobedio Alberta Montanjesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanovićeva je na startu slavila protiv Kiki Bertens iz Holandije sa 6:4, 6:4, a u 2. rundi je čeka Anika Bek. „Bilo je mnogo uspona i padova, bile smo nervozne, a teško je igrati protiv nekoga koga ne poznaješ. Drago mi je što sam prošla dalje. Nadam se da ću se plasirati u drugu nedelju turnira“, kazala je Ana. Naredna Anina protivnica, trenutno je 54. na svetu, a nedavno je izgubila od Bojane Jovanovski u Hobartu. Nemica ima 19 godina, visoka je 169 cm, a ni na jednom od Gren slem turnira nije prošla dalje od druge runde.

Mnogo više poteškoća imala je Vesna Dolonc koja je posle preokreta savladala Laru Aruabarenu iz Španije sa 2:6, 6:4, 6:4 i tako se izborila za duel sa najboljom teniserom sveta Serenom Vilijams u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo