Đoković poručio svijetu: 'Ima i dobrih Srba!'

U svom najnovijem izdanju njemački tjednik Der Spiegel objavio je vrlo zanimljiv razgovor s Novakom Đokovićem.

4.10.2011.
9:21
VOYO logo

U tekstu pod naslovom 'Patriot' Der Spiegel donosi opširan tekst o najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću, o njegovim sjećanjima na dane kad je NATO bombardirao Beograd, prvim teniskim koracima i o ogromnoj popularnosti u Srbiji.

"Đoković je bio dijete kad su bombe NATO-a 1999. godine padale na Beograd. Srbin, koji je i tijekom rata trenirao, u međuvremenu je postao najbolji tenisač svijeta. Đoković dobro pamti svoj dvanaesti rođendan, ali ne zbog poklona nego bombi. Bilo je to 22. svibnja 1999. godine…", donosi Der Spiegel njemački pogled na priču o jednom odrastanju i na kraju, svjetskom uspjehu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rođendan sam slavio u teniskom klubu Partizan, to je klub u kojem sam odrastao. Roditelji su mi pjevali rođendanski pjesmu, bilo je gotovo podne kad su počeli napadi... Odjednom su se začule sirene i kratko zatim na nebu su se pojavili bombarderi. Letjeli su direktno iznad moje glave. U daljini su odzvanjale eksplozije. Nestalo je struje. Bojao sam se", prisjetio se srpski junak novog doba. Međutim, Nole danas tvrdi da je rat od njega napravio boljeg čovjeka, jer je naučio cijeniti mnoge stvari.

"Kroz rat sam postao i bolji tenisač, jer sam se zakleo da ću svijetu pokazati kako ima i dobrih Srba", ispalio je rečenicu koja je obišla svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Der Spiegel podsjeća na Đokovićevo osvajanje Wimbledona te na svečani doček u Beogradu, sa 100.000 ljudi, glazbom, vatrometom i nacionalnim zastavama.

"Đoković je pehar posvetio svojoj zemlji. On je lice Srbije i simbol preporoda zemlje", piše Der Spiegel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109291067006 arti-201109180440006 arti-201109261213006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo