Đoković nikad nije doživio ovakvo gaženje od Feđe!

U srazu prvoga i drugog nositelja, kao i prvoga i drugog tenisača svijeta, Roger Federer pobijedio je Novaka Đokovića 6-0, 7-6(7) u finalu ATP-ova turnira Masters-serije u američkom Cincinnatiju..

19.8.2012.
20:43
VOYO logo

Kao što rezultat jasno sugerira, bio je to meč dvaju sasvim različitih setova. Prvi je trajao 20, drugi 60 minuta. Federer je protutnjao prvim ne prepustivši Đokoviću niti gema. Napravio je za njegova trajanja Srbin pregršt neprisiljenih pogrešaka, od čega čak četiri dvostruke na servisu. Nikad niti jedan set u 27 njihovih odigranih mečeva nije završio 6-0. Đoković je bez osvojenog gema set izgubio prošli put prije deset mjeseci u Baselu, od Japanca Keija Nishikorija.

http://www.youtube.com/embed/Bvf-kgmwXR8 Zanimljivo je da je Đoković u finale ušao bez ijednoga izgubljenog servis-gema tijekom trajanja turnira. Na tom je putu obranio vlastiti servis 31 put. Federer je, pak, turnir zaključio s 47 osvojenih od jednako toliko odserviranih gemova. Nakon sjajnog prvog, nije Švicarac popustio niti u drugom setu. Jedino što se promijenilo bila je Đokovićeva igra, koja se nakon osvojenog prvog gema drugog seta na njegovu servisu preobrazila u vrhunsku. No, čak je i u tim okolnostima Federer u ovom trenutku bolji: niti jednom nije Đokoviću opet dopustio break-priliku, a u tie-breaku je, nakon što je poveo 3-0 pa dopustio preokret (4-3 za Đokovića), iskoristio drugu meč-loptu. Igrao je 31-godišnji Švicarac kao u najboljim danima. Šampionska forma iz Wimbledona još je tu i Federer će na US Open doći kao najveći favorit. U winnerima je Đokovića nadmašio 28-12, a na mreži mu je poentirao u 11 od 14 prilika. Đokovića je probio pri svih pet njegovih pokušaja napada na mreži. Bio je ovo 28. međusobni ogled dvojice velikih tenisača. Federer je dobio 16., te prvi na tvrdoj podlozi nakon četiri uzastopna poraza. Na tvrdoj podlozi sada protiv Đokovića ima omjer 12-9. Bio je ovo i 108. Federerov finale na ATP-ovu Touru i 76. pobjeda. Kad su u pitanju Mastersi, slavio je 21. put u 33. finalu. Izjednačio je time rekord Rafaela Nadala po broju osvojenih turnira Masters-kategorije. U Cincinnatiju je pobijedio peti put u petom finalu. Slavio je ondje također 2005. 2007., 2009. i 2010. godine. Nadmašio je time Matsa Wilandera, koji je dosad s njim dijelio rekord s četirima naslovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo