Đoković i Murray za finale Australian Opena

Škotski tenisač Andy Murray treći je polufinalist prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. S uvjerljivih 6:3,6:3,6:1 bio je bolji od japanske senzacije Keija Nishikorija.

25.1.2012.
10:20
VOYO logo

Nakon što je u troiposatnom meču koji je trajao pet setova izbacio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu, 24. nositelj Nishikori nije imao snage, ali ni kvalitete da ozbiljnije ugrozi namjeru Škota Murrayja da se uz novog trenera, legendarnog Ivana Lendla, dodatno približi osvajanju svog prvog Grand Slam naslova.

Murrayju je jedan break viška u odnosu na Japanca bio dovoljan za prvi set. S dva oduzeta servisa u svoju korist riješio je drugi, ali i treći set, ostavivši Japanca bez i najmanje šanse da eventulano malo zakomplicira četvrtfinale i učini ga zanimljivim gledateljima. Meč je trajao nešto malo više od 120 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škot će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića. Prvi tenisač svijeta je lako pobijedio Španjolca Davida Ferrera u tri seta - 6:4,7:6,6:1.

Bit će to 11. susret Srbina i Škota na Touru, a trenutno Đoković ima prednost u broju osvojenih mečeva (6-4). Ruskinja Marija Šarapova i Čehinja Petra Kvitova druge su dvije polufinalistkinje prvog teniskog Grand Slam turnira sezone – Australian Opena.Nakon Viktorije Azarenke i Kim Clijsters, polufinale su prema očekivanju većine osigurale i prelijepa Ruskinja, te kandidatkinja za preuzimanje mjesta svjetskog broja jedan – Petra Kvitova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva je polufinale izborila upravo Kvitova koja povela s 5:2, uz dvostruki break, u prvom setu, ali je potom Sara Errani uzela dva uzastopna gema i vratila neizvjesnost u set. Međutim, Kvitova s "čistim" gemom uzima prvu dionicu sa 6:4. Identičan rezultat bio je i u drugome setu.

Druga je polufinale izborila Ruskina Marija Šarapova koja je s laganih 6:2,6:3 bila bolja od senzacije turnira, sunarodnjakinje, Jekaterine Makarove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo