NEVJEROJATNO

DEL POTRO JE ČILIĆA POBIJEDIO SA SLOMLJENIM PRSTOM: ‘Da, slomio sam ga u petom setu’

Sa slomljenim prstom lijeve ruke pobijedio je Juan Martin del Potro Marina Čilića u meču u kojem je Hrvatska imala jednu ruku već stavljenu na trofej pobjednika Davis Cupa. Otkriveno je to poslije meča koji je preokretom od 0:2 do 3:2 u svoju korist riješio i drugi bod gostima donio sjajni argentinski tenisač.

“Bio sam smiren, cijelo sam vrijeme vjerovao u pobjedu i na kraju sam to i napravio”, pričao je sa zamotanim malim prstom lijeve ruke Del Potro, a potom i otkrio što se točno dogodilo:

PROPUŠTENA ŠANSA: Del Potro preokrenuo 0:2 protiv Čilića, rasplet finala Davisa Cupa slijedi u petom meču

“Dogodilo se u petom setu. Pokušao sam uhvatiti loptu, ali sam to krivo napravio. Uopće me nije briga za to, ako ćemo osvojiti Davis Cup. Sretan sam što sam osvojio ovaj bod. Vjerujem u Delbonisa.”

Ovo je označio ključnim za pobjedu:

“Počeo sam bolje igrati u trećem setu. Počeo sam jače udarati forhend, pomaknuo sam Marina od osnovne crte. Borio sam se cijelo vrijeme. Bio sam miran i pozitivan.”

RAZOČARANI ČILIĆ O BUDUĆNOSTI U REPREZENTACIJI HRVATSKE: ‘Teško mi je, ne znam što ću dalje’

Važna se situacija dogodila kod 4-4 u trećem setu. Zaradio je Del Potro tad drugu opomenu zbog odugovlačenja i morao početi gem drugim servisom. Riskirao je, udario kao da udara prvi servis.

“Bio je to kompliciran trenutak, ali donio sam dobru odluku. Taj gem je bio važan za meč, bilo je važno što sam ga preživio”, pojasnio je i naglasio koliko mu je ova pobjeda bila važna:

“Ovo je vjerojatno moja najveća pobjeda u životu, a može biti i veća, ako Delbonis napravi nešto slično”, zaključio je Del Potro.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr