DAN ZA POTPUNI ZABORAV: / Hrvatska ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na US Openu

Image
Foto: AFP
2.9.2017.
10:16
AFP
VOYO logo

Vekić je imala priliku po prvi puta u karijeri probiti se u osminu finala na Grand Slam turnirima, ali je nakon dva sjajna nastupa protiv Brazilke Haddad Maije i Kineskinje Shuai Peng, u dvoboju sa Sevastovom doživjela potpuni kolaps.

Image
ŠOK ZA ČILIĆA: /

Najbolji hrvatski tenisač nakon 80 pogrešaka ispao u 3. kolu US Opena

Image
ŠOK ZA ČILIĆA: /

Najbolji hrvatski tenisač nakon 80 pogrešaka ispao u 3. kolu US Opena

Latvijka je za 65 minuta došla do pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija, jer je Sevastova vodila 6-2, 5-0. Do tog trenutka Vekić nije uspjela osvojiti nijedan gem na servisu. Ipak, nije se predala i nizom od tri gema zaprijetila je Sevastovoj koja je pokazala prve znakove nesigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala je Donna i 15-40 u devetom gemu, ali do novog 'breaka' nije došla. Sevastova se izvukla kombinacijom dobrih servisa i pogrešaka naše tenisačice te prvu meč-loptu pretvorila u pobjedu vrijednu plasmana u osminu finala, gdje je već bila i prošle godine, kad je upravo na US Openu prvi put u karijeri došla do četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Vekić je dvoboj završila sa 29 neforsiranih pogrešaka, 12 više od suparnice, te sa samo 18 'winnera', tri više nego što ih je imala Sevastova. Donna je u ovom dvoboju čak šest puta izgubila servis, a u prva dva meča nijednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je poražena na Grandstandu koji se petog dana US Opena pokazao nesretnim za hrvatske predstavnike, jer su prije 21-godišnje Osječanke na istom stadionu svoj put na ovogodišnjem US Openu završili Marin Čilić i Borna Ćorića. Od pobjednika US Opena 2014. bolji je bio 33. tenisač svijeta, Argentinac Diego Schwartzman sa 4-6, 7-5, 7-5, 6-4. Borna Ćorić je svoj nastup završio u dvoboju s 28. nositeljem, Južnoafrikancem Kevinom Andersonom koji ga je svladao sa 6-4, 6-3, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo