ČOVJEK KOJI MIJENJA POVIJEST: / Federer je pobjedom protiv Čilića srušio dva nevjerojatna rekorda!

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Dramatičnom pobjedom protiv našeg Marina Čilića u četvrtfinalu Wimbledona, švicarski genijalac Roger Federer još je jednom ispisao povijest tenisa.

6.7.2016.
17:55
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Federer je velikim preokretom, tijekom kojeg je spasio i tri meč-lopte, pobijedio Čilića sa 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3 poslije tri sata i 17 minuta velike borbe. Briljantnom je Švicarcu to 307. pobjeda u karijeri na Grand Slam turnirima u pojedinačnoj konkurenciji što nikome dosad nije uspjelo, računajući i tenisačice i tenisače.

Federer je iza sebe ostavio veliku Martinu Navratilovu koja ima 306 pobjeda. No, nije sigurno koliko će dugo osvajač 17 Grand Slam naslova držati ovaj rekord jer na trećem mjestu vječne ljestvice 'vreba' Serena Williams s 302 pobjede. A Amerikanka je, kao i Federer, u polufinalu Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ovo, međutim, jedini rekord koji je Federer srušio protiv Čilića. Deveti put u karijeri je na Grand Slam turnirima nadoknadio zaostatak 0-2 u setovima, što također dosad nije pošlo za rukom nijednom tenisaču. Ukupno je, pak, deset puta preokrenuo 0-2 budući da mu je to jednom uspjelo i u finalu ATP Masters 1000 turnira u Miamiju, 2005. protiv Rafaela Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo