ĆORIĆ I EKIPA UVUČENI U SEKSISTIČKO IZVLAČENJE SKUPINA: / Mladi tenisači birali grupe biranjem modela

Image
Foto: Screenshot
6.11.2017.
15:06
Screenshot
VOYO logo

U mečevima A skupine u utorak će se sastati Kanađanin Denis Shapovalov i Korejac Hyeon Chung te Rus Andrej Rubljov i Talijan Gianluigi Quinzi.

Dvoboj Ćorića i Donaldsona na rasporedu je od 19.30 sati. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama ceremonija biranja skupina ocijenjena je kao seksistička nakon što su igrači zapravo birali djevojke sa skrivenim slovima A ili B, prema kojima su onda i svrstavani u grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavljena Amelie Mauresmo sve je opisala samo jednom riječju - sramota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Quinzi kroz kvalifikacije

U Milanu će se boriti osmorica tenisača mlađih od 22 godine. Sedmorica su pravo sudjelovanja izborili svojim renkingom, a Talijan Quinzi je prošao kvalifikacije. U Milanu je trebao igrati i Nijemac Alexander Zverev, ali je odlučio preskočiti ovaj tjedan i pripremati se za nastup na turniru osmorice najboljih tenisača u 2017. godini, ATP Finalu u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će biti prvo izdanje svojevrsnog Mastersa za mlade tenisače na kojem će biti predstavljen i cijeli niz novih pravila, koja bi u nadolazećim godinama mogla biti implementirana i u mečeve na ATP Touru. Tako će se igrati skraćeni setovi do četiri osvojena gema, s 'tie-breakom' pri rezultatu 3-3. Za pobjedu u meču trebat će osvojiti tri seta.

U gemovima će maksimalno biti odigrano sedam poena, jer će se pri rezultatu 40-40 igrati odlučujući poen, kao što je to sada slučaj u mečevima parova na ATP turnirima. Izbačeno je i pravilo neca, dodira lopte s mrežom kod servisa. U slučaju kad se to dogodi neće biti ponavljanja servisa, već će tenisači nastaviti igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će uveden i sat za mjerenje vremena između poena, koje je ograničeno na 25 sekundi. Igrači će samo jednom u meču moći zatražiti liječničku pomoć, a novost je i moguća komunikacija igrača i trenera u stankama između setova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu će biti samo jedan sudac, onaj u stolici, dok će linijske suce zamijeniti računalni sustav "Oko sokolovo". Snimljeni glas će označavati aut u igri i kod servisa. Sve lopte koje padnu unutar prostora do 5 centimetara od crte bit će automatski prikazani na ekranu.

Samo novčane nagrade

Za pobjede u Milanu tenisači neće zarađivati bodove, već samo novčane nagrade. Sam nastup u Milanu vrijedi 50.000 dolara, svaka pobjeda u skupini po 30.000 dolara. Pobjeda u finalu donosi 225.000 dolara, a poraženi će osvojiti 125.000. Nagrada za treće mjesto je 75.000 dolara, a za četvrto 50.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz dodatni pobjednički bonus od 25.000 dolara te uz uvjet da u skupini ostvari sve tri pobjede, prvi osvajač Next Gen ATP Finala iz Milana može otići bogatiji za 390.000 dolara.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo