ČILIĆ DO PLASMANA KARIJERE NA ATP-ovoj LJESTVICI: / Za finale će se boriti protiv Nadala!

Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA
13.10.2017.
8:43
AFP, TORU YAMANAKA
VOYO logo

Marin Čilić sa 6-3 6-4 pobijedio je Španjolca Alberta Ramosa i tako ušao u polufinale vrlo jakog turnira u Šangaju.

Bila je to četvrta Marinova pobjeda nad ljevorukim Španjolcem u njihovom šestom međusobnom dvoboju, kojom je uzvratio Ramos-Vinolasu za ovogodišnji četvrtfinalni poraz na turniru u Monte Carlu, kao i na turniru u Šangaju prije šest godina. Osim što ga je ta pobjeda po prvi puta u ovoj sezoni dovela do polufinala na turnirima iz Masters 1000 serije, ona će Marinu donijeti i najbolji plasman na pojedinačnoj ATP ljestvici u karijeri, na kojoj će u ponedjeljak biti četvrti tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinu je za osvajanje prvog seta ovog četvrtfinalnog dvoboja bila dovoljna jedna 'break-lopta' koju je iskoristio u šestom gemu. No, prije toga je bio na iskušenjima u prva tri gema kada je bio na početnom udarcu. U svakom od njih Ramos-Vinolas je imao po jednu priliku za 'break', ali se Čilić odličnim potezima izvukao iz svih problematičnih situacija.

U drugom setu je Čilić propustio prvih šest prilika za 'break', da bi sedmu pretvorio u vodstvo 3-2. Međutim, u sljedećem gemu je Španjolac iskoristio nekoliko Čilićevih pogrešaka i jedinu 'break' loptu u drugom setu pretvorio u izjednačenje na 3-3. No, našeg tenisača takav rasplet nije pokolebao pa je već u sljedećem gemu došao do 0-40 i iskoristio drugu priliku za novi 'break'. Ovoga puta Marin nije dao Ramos-Vinolasu priliku za povratak. Kad je servirao za pobjedu, učinio je to vrlo autoritativno i bez izgubljenog poena osvojio gem za konačnih 6-3, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić će u subotnjem polufinalu, svom prvom na šangajskom Mastersu, za suparnika prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala. Marin protiv Nadala ima jednu pobjedu iz pet dvoboja, ostvarenu 2009. godine u polufinalu turnira u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo