ČILIĆ POBIJEDIO ĐOKOVIĆA I OSVOJIO QUEENS: / Putem spasio meč loptu! Kakav tjedan hrvatskog tenisa, Hrvati kraljevi trave!

Image
Image

Čilić je Đokovića pobijedio u tri seta 5:7 7:6 6:3

24.6.2018.
18:46
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je travnati ATP turnir u londonskom Queensu pobijedivši u finalu bivšeg prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića s 5-7, 7-6 (4), 6-3 nakon tri sata igre.

U vrlo izjednačenom meču prvi set je breakom u dvanaestom gemu otišao na stranu Đokovića nakon čega je Čili uzvratio sa 7:6 i 6:3 u drugom i trećem setu te tako osvojio titulu u Queens Clubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije Borna Ćorić je također u tri seta savladao Rogera Federera i osvojio drugi turnir na travnatoj podlozi koji se igra ovaj tjedan, Halle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je Queens osvojio po drugi puta, a drugi puta u karijeri pobijedio je Đokovića, koji je do prije dvije godine i Čilićeve pobjede u Parizu vodio protiv Marina s čak 14-0 u međusobnim dvobojima.

Na putu prema pobjedi Čilić je spasio i jednu meč-loptu, a Đoković je propustio i vodstvo od 4-1 u "tie-breaku" drugog seta. Marin je u meču imao 18 aseva, no samo 48 posto ubačaja prvog servisa, dok je od osam lopti za obrat realizirao samo jednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MEGA POBJEDA BORNE ĆORIĆA: /

Skinuo najvećeg svih vremena na njegovoj podlozi i osvojio super jaki turnir u Halleu

Zaigrao fantastično u tie-brakeu

Čilić je izgubio prvi set, iako je imao čak šest "break-lopti", do čega pet u sedmom gemu. Đoković je u 12. igri dočekao lošije serviranje Čilića i iskoristio treću set loptu. U drugom setu Đoković propušta meč-loptu kod 4-5, a negdašnji prvi igrač svijeta u "tie-breaku" propušta i vodstvo od 4-1. Čilić je u tom "tie-breaku" zaigrao fantastično i dobio šest poena zaredom.

U odlučujućem, trećem setu nije bilo prilika sve do osme igre, kada Čilić koristi lošije serviranje Đokovića i radi ključno oduzimanje servisa za vodstvo 5-3. Čilić je za meč odservirao bez pogreške i mogao je proslaviti svoj 18. turnir u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo velika nedjelja za hrvatski tenis jer je Borna Ćorić osvojio ATP turnir u Halleu pobijedivši u finalu Rogera Federera.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo