ČILIĆ NE SKRIVA AMBICIJU I GLAVNI CILJ: / 'Za to radim i tome sam posvećen svaki dan, tjedan i mjesec'

Image

Čilić je lani ispao u četvrtfinalu od kasnijeg finalista

16.4.2018.
11:12
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić spreman je za zemljani dio sezone na terenima diljem Europe pa tako i za jaki turnir iz Masters 1000 serije u Monte Carlu. Lani je ondje ispao u četvrtfinalu natjecanja od Alberta Ramosa Viñolasa, kasnijeg finalista turnira, sad je ondje postavljen za drugog nositelja, odmah do branitelja naslova Rafaela Nadala.

Prošla kalendarska godina bila je Čilićeva najbolja na zemljanim terenima, a nakon nje igrao je dva finala Grand Slam turnira (Wimbledon, Australian Open) i dohvatio broj tri svjetske ljestvice. Očekivanja su mu sad nešto drugačija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar osjećaj

"Uistinu se dobro osjećam, nešto drugačije u odnosu na prošle godine. Iz pozicije drugog nositelja turnira pogleda je drugačiji, očekivanja su također drugačija, a moj je osjećaj da mogu daleko u ždrijebu", kaže Čilić koji će turnir otvoriti protiv pobjednika meča prvog kola u kojem se susreću Fernando Verdasco i Pablo Cuevas.

Finale je daleko, a na putu do njega u Čilićevom dijelu ždrijeba do četvrtfinala i igrači poput Miloša Raonića (14. nositelj, trener Goran Ivanišević, moguće 3. kolo), Tomaša Berdycha (12. nositelj), ali i osmopostavljeni Pablo Carreno Busta (stignu li do posljednjih osam u turniru).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj 1 je cilj

Lani je Čilić igrao četvrtfinale Monte Carla, Rima i Roland Garrosa, osvojio turnir u Istanbulu i dokazao da se i na zemlji dobro snalazi. Samopouzdanje je ponio na travu i nastupio u svom drugom finalu u Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošla zemljana sezona mi je bila sjajna i njom sam dobro najavio travnati dio godine. Takvom se čemu i sad nadam. Slijedi ono što bi moglo biti ključni dio sezone, mnogo je mečeva do Wimbledona", najavio je Čilić ne skrivajući ambicije i veliki plan:

"Ciljam svjetski broj 1, to je krajnji cilj. Za to radim i tome sam posvećen svaki dan, tjedan i mjesec. Lakše je kad imam udaljen cilj, to mi je dobro za motivaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj 1 trenutačno je u vlasništvu Rafaela Nadala (8770 bodova) koji je nedavno s vrha skinuo Rogera Federera (8670). Čilić na trećem mjestu trenutačno ima 4985 bodova.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo