ČILIĆ U DRAMATIČNOM MEČU ISPAO S WIMBLEDONA: / Pella kreirao najveću senzaciju na slavnom turniru

Image
Foto: AFP

Argentinac Pella izbacio je Čilića s Wimbledona

5.7.2018.
15:59
AFP
VOYO logo

Nevjerojatnu dramu ponudio je meč petog igrača svijeta Marina Čilića i 82. Guide Pelle u 2. kolu Wimbledona. U zadnjem setu vidjeli smo veliku borbu i na koncu, na žalost, slavlje Pelle 6-3, 6-1, 4-6, 6-7, 5-7. Mislilo se, onako na prvu, kako će to Marin riješiti, ništa nije upućivalo na ovakav preokret. I krenulo je jučer tim smjerom...

POSLJEDNJI TRENUCI MARINOVE KATASTROFE NA WIMBLEDONU: Guido Pella zauvijek će pamtiti ovaj trijumf

Prvo je Marin poveo s 2-0 u setovima (6-3, 6-1, 3-4), sve je izgledalo idealno, 3. kolo smiješilo se našem tenisaču. Susret Čilića i Pelle u srijedu je tri puta je prekidala kiša, a nakon posljednjeg prekida, oko 20.40 sati po lokalnom vremenu, organizator je odlučio kako će biti nastavljen u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša je prekinula očito i Marinovu suverenost na terenu. U četvrtak poslijepodne ponovno su izašli na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Pella je izgledao drugačije, svježije, fokusiranije... Na kraju je završilo 3-2 za Pellu, Čilić je mogao samo čestitati svom protivniku. Što se dogodilo s Marinom preko noći? Zna se to dogoditi u ovakvim situacijama. Kiša ti prekine ritam, preko noći se ohladiš, protivnik se uozbilji i sljedeći dan situacija je obrnuta. Upravo se to dogodilo u ovom meču. Iako je prvi hrvatski reket imao 2-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče konkretnijih situacija u meču, prošlogodišnji finalist najvećeg svjetskog teniskog turnira odlično je krenuo u dvoboj, odmah na startu oduzeo servis Pelli, poveo sa 3-0 i tu prednost lakoćom pretvorio u osvajanje prvoga seta sa 6-3.

Još lakše je osvojio drugi set. Odmah na početku Čilić je još jednom oduzeo servis Pelli kako bi dao do znanja tko je "gazda", a kada je to napravio i treći put za vodstvo od 4-1 došlo je do prvog kišnog prekida koji je potrajao oko pola sata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodili su se ti prekidi, ukupno njih tri, i odlučeno je da se nastavi u četvrtak. Samo za onformaciju, Čilić je u tom periodu napravio jedine dvije dvostruke servis pogreške, a usto se na "break-loptu" Pelle i poskliznuo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda u četvrtak dogodi se skroz drugi Marin. Uspio je Brazilac potvrditi break u trećem setu za 4-6 i smanjio je na 2-1 u setovima. U četvrtom setu vidjeli smo čak četiri oduzeta servisa, a onda je nastupio tie break u kojem je Pella bio koncentriraniji i još jednom uspio šokirati Čilića i ući u odlučujući peti set...

Kod 2-2 u setu odluke hrvatski tenisač je propustio tri prilike za 'break', pokazalo se, posljednje u meču. Naime, Pella je kod vodstva 5-4 došao do 15-40, ali je Čilić obje meč-lopte spasio odličnim servisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod vodstva 6-5 je 28-godišnji Argentinac opet došao do meč-lopte, ali nije vratio Čilićev drugi servis. No, kad je u istom gemu izborio i četvrtu priliku, nakon Čilićevog promašaja Pella je došao do najveće pobjede u karijeri te prvi put izborio mjesto u 3. kolu Grand Slam turnira. Do ove godine Pella je u prethodna dva nastupa u glavnom ždrijebu Wimbledona gubio u prvom kolu.

Pella će u 3. kolu igrati protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda, 103. tenisača svijeta, koji također nikada prije nije bio u 3. kolu Grand Slam turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo