Bravo, dečki: Hrvatski tenisači razbili Šveđane!

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig napravili su još jedan korak ka osvajanju medalje na olimpijskom teniskom turniru koji se igra u Wimbledonu u konkurenciji parova.

1.8.2012.
19:38
VOYO logo

Dvojica Međugoraca u ogledu osmine finala pobijedili su Šveđane Johan Brunströma i Robert Lindstedta 6:3, 6:2 nakon samo 62 minute igre. Iskoristili su hrvatski predstavnici tri od četiri break-lopte, te spasili dvije koje su imali švedski tenisači.

Za osvajanje prvog seta je Čiliću i Dodigu bio dovoljan jedan break u četvrtom gemu, dok su u drugom setu nakon zaostatka 1:0 osvojili pet gemova u nizu i priča je tu bila gotova. Uspjeh je tim veći ako znamo da je Lindstedt u zadnje tri godine redovito igrao finale parova u Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će naši tenisači igrati protiv Španjolaca Davida Ferrera i Feliciana Lopeza. Dodajmo da su Brazilci Marcelo Melo i Bruno Soares u osmini finala svladali Čehe Tomaša Berdycha i Radeka Štepaneka 1:6, 6:4, 24:22 nakon 4 sata i 21 minute igre.

U pitanju je najduži meč na dva osvojena seta u igri parova u povijesti olimpijskih igara po kriteriju broja gemova (63), kao i najduži treći set (46).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo Melo je, inače, stalni partner Ivana Dodiga na Touru. Njih dvojica ove godine su bili četvrtfinalisti na Roland Garrosu i Wimbledonu. Na olimpijskom turniru bi se mogli sastati u polufinalu kao suparnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo