Čilić: 'Do petka bi se trebali prilagoditi na uvjete'

12.9.2011.
17:33
VOYO logo

"Volimo igrati na velikoj nadmorskoj visini. Bili smo uspješni prije nekoliko mjeseci protiv Nizozemske, zato smo se i vratili u Potchefstroom. To je naš adut u susretu s vrlo jakim suparnikom", rekao je prvi reket Južnoafrikanaca Kevin Anderson, trenutačno 34. na pojedinačnoj ATP-ljestvici.

Nakon dva dana treniranja hrvatski su se igrači počeli prilagođavati uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam u nekoliko navrata na velikoj nadmorskoj visini i svaki je put prilagođavanje išlo sve lakše. Južnoafrikanci su naviknutiji na ovakve uvjete, ali mislim da ćemo do petka i mi biti spremni", rekao je Marin Čilić, hrvatski broj jedan.

Upitan hoće li biti problem ako on i Ivan Dodig budu morali igrati sva tri dana, od petka do nedjelje, Međugorac smatra da su obojica spremni i na takav rasplet situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obojica smo spremna. Ovdje poeni neće trajati dugo i neće biti toliko fizički zahtjevni. Ivan igra odlično, a i ja sam vrlo zadovoljan svojom igrom u posljednje vrijeme. Vrlo pozitivno gledam i na ovaj susret i na nastavak sezone", rekao je Čilić.

Podloga u Potchefstroomu spada među brže na kojima su igrali posljednjih mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igralište je brže od onih na kojima igramo turnire i trebalo je neko vrijeme za adaptaciju, ali to pokazuje da je bila dobra odluka da dođemo čim ranije. Čeka nas veliki meč, Južnoafrikanci su dobri, a posebno Anderson, koji je nedavno svladao Andyja Murraya. No i ja sam vrlo zadovoljan sezonom, osvojio sam u Zagrebu prvi naslov u karijeri, pobijedio Rafaela Nadala, napredovao igrački", zaključio je Dodig.

Vezani članci:

arti-201109040015006 arti-201109020001006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo