BRAVO BORNA MAJSTORE: / Fantastični Zagrepčanin izborio svoje prvo polufinale u Šangaju

Image
Foto: AFP

Borna Ćorić izborio svoje prvo polufinale Mastersa u Šangaju

12.10.2018.
14:20
AFP
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje je u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u petak svladao 30-godišnjeg Australca Matthewa Ebdena sa 7-5, 6-4 nakon 93 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno drugo polufinale iz Masters serije

Za našeg 21-godišnjeg Davis Cup reprezentativca to je prvo polufinale u Šangaju, a drugo na turnirima Masters 1000 serije u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put se među četiri najbolja na turnirima ove razine probio također ove godine, na prvom Mastersu u sezoni u američkom Indian Wellsu, gdje ga je u uzbudljiva tri seta pobijedio Švicarac Roger Federer, koji bi mu mogao biti suparnik i u polufinalu Šangaja, uspije li pobijediti Japanca Keija Nishikorija u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju.

Ima zajamčen niz među 15 na svijetu

Zahvaljujući pobjedi nad Ebdenom i plasmanu u polufinale šangajskog Mastersa, Borna Ćorić ima zajamčen ulaz među 15 najboljih tenisača svijeta. Ostane li na plasmanu u polufinale u ponedjeljak će biti na 14. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a u slučaju plasmana u finale ili osvajanja naslova došao bi do 13. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Borna Coric of Croatia receives a massage during the men's singles quarter-final match against Matthew Ebden of Australia at the Shanghai Masters tennis tournament on October 12, 2018. (Photo by Johannes EISELE / AFP)

U dvoboj protiv Ebdena 21-godišnji Zagrepčanin je ušao gubitkom prva dva gema, ali je izgubljeni servis u drugom gemu nadoknadio već u sljedećem. 'Breakom' za 6-5 osigurao je servis za osvajanje prvog seta, što je i uspio materijalizirati iskorištavanjem druge set-lopte.

Borna imao 66% pogođenih prvih servisa

S dva 'breaka' na početku drugog seta Ćorić je poveo sa 4-1. Ebden je u šestom gemu uspio vratiti jedan 'break' zaostatka, a kad je Ćorić kod 5-4 servirao za pobjedu, Australac je došao do 15-30, međutim Borna je nanizao tri poena i u svom petom četvrtfinalu na turnirima Masters serije izborio drugo polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio osam aseva

Ćorić je u pobjedi imao 66 posto pogođenih prvih servisa, zabio je osam aseva i ostao je bez ijedne dvostruke pogreške. Neobičnost u Ćorićevoj statistici je bolja realizacija drugog (14/20, 70 %), nego prvog servisa (25/39, 64 %), što mu je, uz odličnu igru na reternu, i donijelo pobjedu protiv vrlo dobrog Australca.

Image
Image

Borna Coric of Croatia (R) shakes hands with Matthew Ebden of Australia after their men's singles quarter-final match at the Shanghai Masters tennis tournament on October 12, 2018. (Photo by Johannes EISELE / AFP)

Protiv obojice mogućih suparnika u subotnjem polufinalu Ćorić ima negativan omjer. Federera je uspio pobijediti jednom u tri međusobna dvoboja, u finalu ovogodišnjeg turnira na travnatoj podlozi u Halleu, dok je od Nishikorija poražen na turniru u Tokiju 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ATP Šangaj - četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BORNA ĆORIĆ (HRV/13) - Matthew Ebden (Aus) 7-5, 6-4

Alexander Zverev (Njem/4) - Kyle Edmund (VB/11) 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković (Srb/2) - Kevin Anderson (JAR/7) 7-6 (1), 6-3

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo