Novi uspjeh: 17-godišnje čudo iz Hrvatske prvi put u finalu Challengera

Hrvatski Davis Cup reprezentativac, 17-godišnji Borna Ćorić, prvi put u karijeri igrat će za naslov na jednom ATP Challengeru.

20.9.2014.
16:54
VOYO logo

Ćorićev suparnik u nedjeljnom finalu bit će 1. nositelj turnira Tunižanin Malek Jaziri, 94. na pojedinačnoj ATP ljestvici, koji je u polufinalu u tri seta svladao (6-4, 3-6, 6-2) svladao Rusa Mihaila Ledovskog.

I na ATP Challengeru u slovačkoj Trnavi na zemljanoj podlozi za naslov će se boriti hrvatski tenisač, 26-godišnji Antonio Veić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u polufinalu svladao 7. nositelja Mađara Martona Fucsovicsa sa 6-2, 6-3. Veiću je to drugo finale ove godine, a peto u karijeri na ATP Challengerima. Na putu prema drugom naslovu u karijeri u nedjelju će mu stajati Austrijanac Andreas Haider-Maurer, koji je u polufinalu u tri seta (6-3, 3-6, 6-2) svladao Moldavca Albota.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić kvalificirala se u glavni ždrijeb 2,44 milijuna USD vrijednog WTA turnira u kineskom Wuhanu, nakon što je u 2. kolu kvalifikacija svladala Njemicu Anniku Beck (WTA - 58.) sa 5-7, 6-1, 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je do pobjede stigla velikim preokretom u odlučujućem setu, u kojem je njemačka tenisačica vodila sa 5-2, ali je s dva breaka i nizom od pet osvojenih gemova 18-godišnja Osječanka stigla do pobjede.

Hrvatska Fed Cup reprezentativka je u petak u 1. kolu kvalifikacija, također u tri seta (6-7, 6-2, 6-4), bila bolja od Ajle Tomljanović koja je u Wuhanu još uvijek nastupala pod hrvatskom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić će u Wuhanu biti jedina hrvatska predstavnica u glavnom turniru, a u 1. kolu čeka ju dvoboj sa 16. nositeljicom, Njemicom Andreom Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo