Hrvat očarao svijet: Od danas ga možete zvati zvijezdom budućnosti

3.11.2014.
19:10
VOYO logo

"Nevjerojatan je osjećaj osvojiti ovakvu nagradu. Jedan pogled na listu dobitnika dovoljan je da se zaključi koliko je ovo veliko priznanje. Nagrada 'Star of Tomorrow' sigurno će mi biti novi poticaj u karijeri", izjavio je Borna Ćorić u priopćenju za javnost.

Na popisu nagrađenih, od 1975. godine do danas, doista se nalaze mnoga velika teniska imena, ali ima i onih poput Novaka Đokovića i Rogera Federera, koje je ta nagrada zaobišla. Nagrađeni su do prošle godine birani glasovanjem, dok se od prošle godine primjenjuje kriterij renkinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/MOiCbSTTwsA

Tako je prošle godine najmlađi tenisač u Top 100 bio Čeh Jiri Vesely, a ove je godine, zahvaljujući sjajnom nastupu u Baselu i pobjedi nad slavodobitnikom iz 2003., Rafaelom Nadalom, tu nagradu zaradio Borna Ćorić, 'otevši' je iz ruku Australca Nicka Kyrgiosa koji je do tada bio najmlađi među sto najboljih tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovogodišnju nagradu u obzir je uzeta pojedinačna ATP ljestvica objavljena u ponedjeljak, 3. studenoga, na kojoj je Borna Ćorić osvanuo na 92. mjestu, što mu je najbolji renking u karijeri.

Borni se kao dobitnik jedne od godišnjih nagrada može pridružiti i Marin Čilić koji je nominiran u dvije kategorije: za igrača koji je najviše napredovao, te za nagradu 'Stefan Edberg', koja se dodjeljuje za sportsko držanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosada su hrvatski tenisači triput bili osvajači godišnjih nagrada. Goran Prpić je 1989. proglašen "Povratnikom godine", Goran Ivanišević je 2001. dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao, a 2007. je Ivan Ljubičić bio "Humanitarac godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo