Đoković doveo spektakularno pojačanje

Proslavljeni nekadašnji tenisač i šesterostruki Grand Slam pobjednik, 46-godišnji Nijemac Boris Becker, novi je glavni trener drugog svjetskog igrača, Srbina Novaka Đokovića.

18.12.2013.
14:42
VOYO logo

Becker će početi raditi s Đokovićem idućih dana. Na zajedničkim treninzima Đoković će pod vodstvom novog stručnjaka tesati formu za početak iduće sezone, odnosno za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu u Melbourneu.

Becker će Đokovića pratiti na većini turnira iduće godine, uključujući i sva četiri Grand Slam turnira. Slovak Marian Vajda, Đokovićev trener od 2006. godine, ostat će u njegovom stručnom stožeru, te će ga pratiti na turnirima u Indian Wellsu, Madridu, Torontu i Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se suradnji s Beckerom. Vjerujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u osvajanju novih trofeja na najvećim natjecanjima. Riječ je o odličnom čovjeku, sjajnoj osobi koja će se lako uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo s Borisom dobiti novi, svježi pristup, a u kombinaciji s Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj procjeni svih važnijih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju. Moji ciljevi za iduću sezonu su prvenstveno vezani za nove naslove na najvećim turnirima, Grand Slamovima i Masters 1000 turnirima", poručio je Đoković putem službene internetske stranice.

"Ponosan sam zbog Novakovog poziva i radujem se našoj suradnji. Uvjeren sam da možemo ostvariti velike rezultate i učinit ću sve što mogu kako bih mu pomogao u lovu na nove Grand Slam i druge naslove", izjavio je Becker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marian Vajda istaknuo je kako su Đoković i on zajednički donijeli odluku o angažiranju Beckera.

"Novak i ja ulazimo u osmu godinu suradnje, tijekom koje smo ostvarili skoro sve zacrtane ciljeve. Meni je u stručnom stožeru bio nužno potreban još jedan trener kako bi Novak nastavio usavršavati određene dijelove igre, ali i kako bih ja imao više vremena za privatne obveze i obitelj. To neće previše utjecati na moju poziciju u stručnom stožeru, u kojem ću i dalje biti maksimalno posvećen. Izbor Beckera je dobro rješenje, siguran sam da ćemo se nas dvojica odlično slagati u budućem radu, te da će Novak nastaviti napredovati", rekao je Vajda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Becker, bivši broj jedan svjetskog tenisa, najmlađi pobjednik Wimbledona sa 17 godina i osvajač 49 ATP naslova u pojedinačnoj konkurenciji, stupanjem na dužnost Đokovićevog trenera će na neki način obnoviti svoje rivalstvo s Ivanom Lendlom, također nekadašnjim prvim svjetskim reketom, koji vodi Đokovićevog rivala, Britanca Andyja Murrayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo