Finale iz snova: Dvije najbolje na svijetu u borbi za krunu!

U finalu turnira tenisačica na Australian Openu igrat će prve dvije igračice svijeta, Amerikanka Serena Williams i Ruskinja Marija Šarapova.

29.1.2015.
9:29
VOYO logo

Bit će to 19. međusobni susret Williams i Šarapove, a trenutačni omjer u pobjedama je 16:2 u korist Amerikanke koja je pobijedila u 15 posljednjih ogleda. Šarapova je jedine dvije pobjede ostvarila još 2004. godine, u finalima Wimbledona i WTA Mastersa.

Dosad su se Williams i Šarapova tri puta sretale u finalu nekog Grand Slama, osim u Wimbledonu 2004., igrale su i finale Australian Opena 2007., te Roland Garrosa 2013. kada je u oba navrata bolja bila Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams je dosada osvojila 18 naslova pobjednice na Grand Slam turnirima u pojedinačnoj konkurenciji, od toga pet u Melbourneu (2003., 2005., 2007., 2009., 2010.), dok je Šarapova osvojila pet Grand Slamova, a jedini naslov u Melbourneu je stigao 2008.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo nisu izborili nastup u finalu turnira muških parova na Australian Openu u Melbourneu nakon što su u polufinalnom dvoboju poraženi od Francuza Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta s 4:6, 7:6 (5), 6:7 (5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva sata i 19 minuta velike borbe i propuštenih prilika, Ivan Dodig i Marcelo Melo ostali su bez prilike boriti se za svoj prvi Grand Slam naslov. Francuzi, kojima je ovo prvi zajednički nastup na Grand Slam turnirima, pokazali su se iznimno opasnim suparnicima, ali su strpljenje i odlična igra Dodiga i Mela u drugom i trećem setu doveli na prag pobjede.

Sve do trećeg gema drugog seta Dodig i Melo nisu imali nijednu priliku za break, dok su Francuzi iskoristili jednu od osam break-lopti što im je donijelo prvi set. Hrvatsko-brazilska kombinacija napravila je break u trećem gemu odlučujućeg seta te tu prednost držala do desetog gema, kad je Melo propustio servis za pobjedu. Ipak, Dodig i Melo su mogli do pobjede u tie-breaku trećeg seta u kojem su vodili s 5:2, ali su izgubili pet poena zaredom i time propustili priliku ponovno se boriti za Grand Slam naslov nakon što su ih 2013. u finalu Wimbledona pobijedili američki blizanci Bob i Mike Bryan, najbolji par svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Herbert i Mahut će za naslov će igrati profiv Talijana Simonea Bolellija i Fabija Fogninija koji su u drugom polufinalnom dvoboju sa 6:4, 3:6, 6:3 nadigrali nizozemsko-rumunjski par Rojer – Tecau. Britanac Andy Murray prvi je finalist turnira tenisača na ovogodišnjem Australian Openu, on je u polufinalu nadigrao Čeha Tomaša Berdycha sa 6:7 (6), 6:0, 6:3, 7:5.

Murray će u nedjelju po četvrti put u karijeri igrati u finalu u Melbourneu, no još uvijek čeka na svoj prvi naslov. Prije pet godina u finalu ga je svladao Švicarac Roger Federer, dok je 2011. i 2013. bolji bio Srbin Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu u petak će igrati četvrerostruki pobjednik Australian Opena Đoković i branitelj naslova, Švicarac Stan Wawrinka. Đoković i Wawrinka sudarili su se i na prošla dva Australian Opena, a oba su puta igrali po pet setova, te je pobjednik njihovog međusobnog dvoboja osvojio turnir. Prije dvije godine Đoković je dobio peti set u susretu 4. kola s 12:10, dok je Wawrinka lani u četvrtfinalu dobio peti set s 9:7 i tako prekinuo niz od 25 uzastopnih pobjeda Srbina u Melbourneu.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo