Pogledajte što je nevjerojatni Đoković napravio Federeru!

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković (25), pobjednik je ATP World Tour Finalsa, završnog turnira osmorice najboljih svjetskih igrača koji je u ponedjeljak završen u londonskoj O2 Areni…

13.11.2012.
9:28
VOYO logo

Đoković je u finalnom dvoboju, koji je trajao dva sata i 14 minuta, pobijedio drugog svjetskog tenisača Rogera Federera sa 7-6(6), 7-5. U vrhunskom meču punom spektakularnih poena, kakvi su se mogli i očekivati od dvojice najboljih igrača svijeta, Đoković je u oba seta bio u zaostatku, ali se uspijevao vratiti i slomiti otpor švicarskog genijalca.

Federer je osvojio prva tri gema u meču, ali mu to nije bilo dovoljno da okonča prvi set u svoju korist. Đoković je uzvratio breakom u petom gemu, a u devetom je još jednom oduzeo servis suparniku i poveo s 5-4, ali nije uspio završiti set na svome servisu. Federer je napravio još jedan obrat i u konačnici se set odlučivao u tie-breaku u kojem je Srbin iskoristio drugu set-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do novog je breaka branitelj naslova došao već u prvog gemu sljedećeg seta i prednost je čuvao sve do 5-4. Na vlastitom je servisu poveo s 40-15 i činilo se da je treći set neizbježan, ali 'iz čista mira' je izgubio sljedeća četiri poena i vratio Đokovića u meč. Prvi svjetski reket je to iskoristio, osvojio svoj servis-gem, a potom novim breakom zaključio posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi mu je to naslov na ATP Finalsu, ali prvi otkad se igra u Londonu. Ujedno mu je to šesti osvojeni turnir ove godine i 34. u karijeri. Federer je, pak, ostao na šest naslova na Finalsima, odnosno na 76 turnirskih pobjeda u karijeri. Ovo mu je bio 34. izgubljeni finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računajući međusobne oglede, Đoković je ovom pobjedom smanjio Federerovu prednost na 16-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo