ĐOKOVIĆ U TOTALNOM ŠOKU / 'Nitko me u životu nije tako nazvao!'

Novak Đoković bio je milimetar udaljen od senzacionalnog poraza, ali je izveo veliki preokret u osmini finala ATP turnira u Miamiju protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

1.4.2015.
11:20
VOYO logo

"Bio sam na jedan ili dva gema od poraza. Stvarno sam sretan što sam se izvukao", izjavio je najbolji tenisač svijeta i branitelj naslova u Miamiju nakon što je zaostatak 6-7, 1-4 pretvorio u pobjedu.

Sve dok nije izgubio servis u sedmom gemu drugog seta, a time i break prednosti koji je do tada imao, Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov djelovao je kao tenisač koji će prekinuti Đokovićev pobjednički niz u Miamiju. No, kad je tu priliku propustio, ukrajinski je tenisač jednostavno nestao s terena. Poveo je 5-4 u drugom setu, a onda do kraja meča uspio uloviti svega pet poena, samo tri u odlučujućem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No pravi je šok Nole doživio uoči meča, kad je jedan od novinara okršaj s Dolgopolovim nazvao 'mečom dvojice veterana'. Podsjetimo, Đoković ima 27, a Ukrajinac tek 26 godina, pa je iznenađenje prvog tenisača svijeta bilo opravdano:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li vi to upravo rekli - dva veterana!?", ostao je u šoku Nole i dodao uz dozu sarkazma:

"Hvala... Prvi putu životu čujem nešto takvo o sebi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je novinar pokušao objasniti kako nije mislio pogrdno, već se referirao na dugi Noletov staž u tenisu, ali je dobio sličan odgovor.

"Ovo je jedan poseban trenutak. Moram malo stati i sabrati misli jer ovo je bio sudar sa realnošću. Hvala vam na tome. Mislim, zaista dugo igram tenis, ali me nikada nitko još nije tako nazvao. Da, bit će to sraz dvaju veterana i mlađi veteran će pobijediti", zaključio je uz smijeh srpski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo i u ostalim mečevima. U dvoboju bez ijednog breaka i s 38 asova (Isner 25, Raonić 13), John Isner je ostao jedini Amerikanac u turniru. Tie-break prvog seta otišao je na stranu 5. nositelja Miloša Raonića, ali je tenisač kojeg trenira Ivan Ljubičić izgubio preostala dva i ostao bez četvrtfinala u Miamiju.

Andy Murray je protiv Kevina Andersona stigao do 500. pobjede u karijeri, čime je postao prvi britanski tenisač u Open eri koji je to uspio učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko-finski teniski par koji čine Marin Draganja i Henri Kontinen nije se uspio probiti u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, a u četvrtfinalu su ih sa 6-4, 6-7 (4), 10-5 svladali wimbledonski pobjednici, Kanađanin Vasek Pospisil i Amerikanac Jack Sock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Draganja i Kontinen su u prvom setu propustili svih šest break-lopti što ih je koštalo gubitka prve dionice. U tie-breaku drugog seta izborili su odluku u tzv. "champions tie-breaku" koji se igra do deset osvojenih poena. U njemu su se držali do 5-5 u ravnopravnoj borbi, ali potom su Pospisil i Sock nanizali pet poena za pobjedu i prolaz u polufinale.

Na taj su način altualni wimbledonski pobjednici zaustavili pobjednički niz Draganje i Kontinena koji su posljednji put poraženi još u 1. kolu Australian Opena. Od tada su nanizali 10 pobjeda, osvojivši naslova na ATP turnirima u Zagrebu i Marseilleu te probivši se do četvrtfinala u Miamiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Miami - 4. kolo: Novak Đoković (SRB/1) - Aleksandr Dolgopolov (UKR) 6-7 (3), 7-5, 6-0 David Ferrer (ŠPA/6) - Gilles Simon (FRA/12) 7-6 (5), 6-0 Kei Nishikori (JAP/4) - David Goffin (BEL/18) 6-1, 6-2 John Isner (SAD/22) - Miloš Raonić (KAN/5) 6-7 (3), 7-6 (6), 7-6 (5) Dominic Thiem (AUT) - Adrian Mannarino (FRA/28) 7-6 (5), 4-6, 7-5 Andy Murray (VB/3) - Kevin Anderson (JAR/15) 6-4, 3-6, 6-3 Tomas Berdych (ČEŠ/8) - Gael Monfils (FRA/17) 6-3, 3-2, predaja Juan Monaco (ARG) - Fernando Verdasco (ŠPA/29) 6-3, 6-3 Španjolka Carla Suarez Navarro nadoknadila je set zaostatka i sa 0-6, 6-1, 7-5 svladala bivšu trostruku pobjednicu Miamija, Amerikanu Venus Williams, za svoj prvi plasman u polufinale ovog turnira.

"Bio je to lud meč, luda prva dva seta. Venus je igrala nevjerojatno na početku. Ja sam počela previše nervozno, ali kad izgubiš prvi set još uvijek nisi ispao. Sretna sam zbog načina na koji sam se vratila", izjavila je 26-godišnja Španjolka kojoj je ovo najveći rezultat u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suarez Navarro će u polufinalu igrati protiv Njemice Andree Petković koja je sa 6-4, 6-2 svladala Čehinju Karolinu Pliškovu i izjednačila svoj najbolji rezultat u Miamiju, gdje je polufinalistica bila i 2011. Uspije li Španjolka pobijediti Petković, s kojom ima 2-2 u međusobnim dvobojima, po prvi put u karijeri će izboriti mjesto u finalu WTA turnira najviše kategorije i probiti se među deset najboljih tenisačica svijeta.

WTA Miami - četvrtfinale: Carla Suarez Navarro (ŠPA/12) - Venus Williams (SAD/16) 0-6, 6-1, 7-5 Andrea Petković (NJEM/9) - Karolina Pliškova (ČEŠ/14) 6-4, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo