To više nije senzacija: 17-godišnji Hrvat pokazao svijetu kakav je majstor!

Mladi hrvatski tenisač, Borna Ćorić, ostvario je najveću pobjedu u karijeri! 17-godišnja velika nada svladala je u 1. kolu ATP turnira serije 500 u Baselu 13.

22.10.2014.
16:49
VOYO logo

Latvijac je poznat kao jedan od najvećih teniskih talenata, no uporni Hrvat pokazao je još jednom da je daleko zreliji od svojih godina i da je već danas opasan čak i po tenisku elitu.

Ćorić je u glavni turnir ušao s pozivnicom, a do pobjede nad 6. nositeljem Swiss Indoorsa stigao je preokretom u prvom setu u kojem je Latvijac vodio 5:3. No, Borna je izborio tie-break u kojem je bio apsolutno nadmoćan (6:2), a na isti je način nastavio igrati i tijekom drugog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač poveo je 3:1 pa izgubio servis, ali je još jednim breakom stigao do ključne prednosti. Ćorić je propustio tri meč-lopte na servis Gulbisa u osmom gemu, ali je već u sljedećem bez izgubljenog poena zaključio servis za sjajnu pobjedu.

Ćorić će u 2. kolu igrati protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva, 66. na ATP ljestvici. Kako igra, u tome je meču i blagi favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u dvoboju 2.kola ATP turnira u Baselu od Belgijanca Davida Goffina s 7-6 (0), 6-4 za sat i pol igre. Dodig je izgubio prvi set nakon što u "tie-breaku" nije osvojio nijedan poen, a potom je u drugom setu čak triput gubio svoj početni udarac. Ivan je imao samo 47 posto ubačaja prvog servisa u meču. Bio je to prvi susret Dodiga i Goffina, koji zauzima 28. mjesto na ATP ljestvici i sedmi je nositelj turnira u Baselu.

Ranije je u Baselu mladi hrvatski tenisač, 17-godišnji Borna Ćorić, ostvario je najveću pobjedu u karijeri svladavši u 1. kolu 13. igrača svijeta, Latvijca Ernestsa Gulbisa, sa 7-6 (2), 6-3. Ćorić, koji je u glavni turnir ušao s pozivnicom, do pobjede nad 6. nositeljem Swiss Indoorsa stigao je preokretom u prvom setu u kojem je Latvijac vodio 5-3, ali do set-lopte nije stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je bio nadmoćan u tie-breaku, a na isti je način nastavio igrati i tijekom drugog seta. Hrvatski tenisač poveo je 3-1 pa izgubio servis, ali je još jednim breakom stigao do ključne prednosti. Ćorić je propustio tri meč-lopte na servis Gulbisa u osmom gemu, ali je već u sljedećem bez izgubljenog poena zaključio servis za sjajnu pobjedu. Ćorić će u 2. kolu igrati protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva, 66. na ATP ljestvici.

Na turniru u Baselu nastupa i Ivo Karlović, koji u četvrtak igra s Francuzom Kennyem de Schepperom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo