STRAH PRIJE FINALA

ARGENTINCI SE BOJE HRVATSKE ‘MUĆKE’: ‘Tražimo da nadležni reagiraju i obave svoj posao’

Do velikog finala Davis Cupa u zagrebačkoj Areni ostalo je oko mjesec i pol dana (25. – 27. studenog), a u Argentini vlada zabrinutost zbog podloge koja bi mogla biti postavljena u dvorani.

Nije sporno da će se u Areni igrati na tvrdoj podlozi, a argentinski izbornik Daniel Orsanic priznaje da se boji da bi hrvatski tenisači mogli imati nesportsku prednost. Strah ga je, naime, da će naši postaviti prebrzu podlogu kako bi što više išli na ruku Marinu Čiliću i Ivi Karloviću. Argentinci tvrde da su u prvom kolu u Poljskoj igrali na podlozi čija brzina nije bila u skladu s pravilima i boje se da će ih ista situacija dočekati u Hrvatskoj.

‘Ne tražimo ništa veliko’

“Želimo da Međunarodna teniska federacija (ITF) dođe u priliku testirati podlogu. Zaslužili smo igrati finale na podlozi koja je u skladu s pravilima. Ne tražimo ništa veliko, samo da ITF odradi svoj posao”, istaknuo je Orsanic u razgovoru za La Nacion.

Trener hrvatskog porijekla komentirao je i povratak 37-godišnjeg Karlovića u našu reprezentaciju. Zagrepčanin je pristao vratiti se nakon ozljede Borne Ćorića koji je završio na operaciji koljena.

“Je li Hrvatska na dobitku dolaskom Karlovića na Ćorićevo mjesto? Radi se o dvojici različitih igrača. Karlović je vrlo opasan igrač koji ti ne dozvoljava da uđeš u ritam. Što se tiče Ćorića, ne znamo koji dio koljena je ozlijedio i hoće li moći igrati. Ima još vremena”, zaključio je Orsanic.

Povratak na Net.hr