DAVIS CUP

ISFRUSTRIRANI ARGENTINCI UOČI FINALA S HRVATSKOM: ‘Imamo traume još od 2008., a sad nas čekaju Hrvati’

Argentinski mediji dosta su pozornosti posvetili finalnom okršaju Davis Cupa između Hrvatske i Argentine.

U Argentini gotovo je sve u znaku finala s Hrvatskom. Kad to kažemo, mislimo kako je nogomet ipak sport broj jedan u toj zemlji i o njemu se najviše piše. No, proteklih dana tenis je izašao u prvi plan. Argentinski La Nacion javlja kako su hrvatski tenisači dosta opušteni uoči finala s Argentinom, a kako se Marin Čilić u četvrtak na presici i fotografiranju s trofejom samo smijao. Izgledao je, kako su to duhovito istaknuli, kao na odmoru:

Čilić se samo smije, Orsanic je uveo restikcije

“Tu sam da uživam”, kazao je Čilić.

I dok se Čilić smije, Argentinci ne mogu niti ne žele gledati u trofej Davis Cupa. Izbornik Davis Cup reprezentacija Argentine Daniel Orsanic zabranio je svojim tenisačima gledanje u trofej kao i slikanje s njim jer to, prema argentinskom Hrvatu, donosi nesreću. Čisto da ne bi bilo nismo znali.

 

‘Čovjek koji vodi momčad čvrsto je odlučio uzeti trofej’

“Samo nemojte gledati. Ne nakon četiri izgubljena finala, desetljeća frustracije, ne nakon traume iz 2008. godine u Mar del Plati. Čovjek koji vodi momčad čvrsto je odlučio uzeti trofej, odlučio je pobijediti Hrvatsku. I zato je najbolje u potpunosti ingnorirati trofej”, piše La Nacion koji ističe kako u reprezentaciji vlada dobra atmosfera, ali nitko ne može, pa ni Juan Martin del Potro, sakriti nervozu zbog finala. Jer su u lovu na svoj prvi trijumf u Davis Cupu.

“I Hrvati su dobro raspoloženi i kod njih vlada dobra atmosfera. Govor tijela im poručuje: ‘Da, i mi želimo osvojiti Davis Cup po prvi puta u svojoj domovini. Nemojmo zaboraviti. Hrvati su osvojili natjecanje 2005. godine”, stoji u tekstu.

Tycsports.com izvještava kako će 41 igrač ATP ljestvice Derico Delbonis početi finale u Zagrebu protiv šestoplasiranog igrača svijeta Marina Čilića. Nakon toga na teren će izaći Juan Martin del Potro (38 po ATP ljestvici) odmjerit će znanje protiv Ive Karlovića koji je dvadeseti na ljestvici.

“Glavni grad Hrvatske u četvrtak je pogodila neugodna vijest kako će Borna Ćorić (48 po ATP ljestvici) propustiti finale zbog toga što se nije u potpunosti oporavio od operacije koljena koju je obavio u rujnu”, izvještava Tycsports.com.

Povratak na Net.hr