MURRAY JE DEFINITIVNO NOVI TENISKI KRALJ: / Britanac pomeo Đokovića u finalu i potvrdio 'broj jedan'

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Britanski tenisač Andy Murray po prvi je put u karijeru osvojio ATP World Tour Finals, odnosno završni Masters.

20.11.2016.
21:04
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Murray je u subotu u polufinalu odigrao najduži meč u povijesti završnog Mastersa protiv Miloša Raonića, svladavši ga nakon tri sata i 38 minuta sa s 5-7, 7-6 (5), 7-6 (9). S druge strane, Đoković je projurio pored Keija Nishikorija, pobijedivši ga sa 6-1, 6-1. Mnogi su zaključili da se Srbin vratio na razinu kad je bio nedodirljiv i da će osmorniji i svježiji biti favorit u finalu.

Dominacija od prvog gema

No, slika je u nedjelju u O2 Areni bila sasvim drugačija. Murray je dominirao od samog početka, radio pritisak na Đokovićev servis i gotovo u svim elementima izgledao bolje. U osmom gemu mu je napokon uzeo servis i mirno zaključio prvi set u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavak meča je Škot krenuo još odlučnije, odmah poveo s 2-0, pa u petom gemu napravio još jedan break za 4-1. Stigao je nadomak pobjede, ali u tim se trenucima napokon malo probudio i Đoković koji je vratio jedan break. Drugi izgubljeni servis ipak nije uspio nadoknaditi i Murray je iskoristio treću meč loptu te nakon jednog sata i 43 minute igre došao do velikog trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već 24. pobjeda u nizu

Britancu je ovo već 24. pobjeda u nizu i nema sumnje da prolazi kroz najbolje dane karijere. Finale je, inače, odlučivalo i o tome tko će završiti godinu na prvom mjestu svjetske ljestvice, pa je Murray pobjedom ostao na vrhu na koji je došao poslije ATP turnira u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je ovo bio 35. međusobni meč ovih tenisača i 11. pobjeda Murrayja. Đokoviću je ovo, pak, prvi poraz u finalima završnog Mastersa, a dosad je osvojio pet naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo