DANI PONOSA

ANČIĆEVA NEZABORAVNA POBJEDA: ‘Nismo znali koliko je to velika stvar dok nismo vidjeli tisuće ljudi na Trgu’

Hrvatski tenisači će od petka do nedjelje loviti drugi naslov u Davis Cupu. Onaj prvi su osvojili prije 11 godina u Bratislavi, a presudni poen u finalu protiv Slovačke donio je tada 21-godišnji Mario Ančić.

Zbog niza ozljeda i drugih zdravstvenih problema, Splićanin je karijeru morao završiti sa samo 27 godina. Danas radi kao investicijski bankar u New Yorku, ali uvijek se rado sjeća bratislavskog finala i pobjede protiv Michala Mertinaka u petom i odlučujućem meču.

‘OVO SE DOGAĐA JEDNOM U ŽIVOTU’: Legendarni Ivan Ljubičić dao sasvim neobičan savjet Čiliću i društvu

‘Jedinstvena vrsta pritiska’

“Mislim da u Davis Cupu postoji jedinstvena vrsta pritiska, posebno kad igraš peti meč u kojem je sav teret na tvojim leđima i nema povratka. Nije lako nositi se s tim, ali mislim da duboko u sebi takvu odgovornost priželjkuje svaki pravi sportaš. To je kao izvođenje jedanaesteraca u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva ili zadnji šut u košarkaškom finalu Olimpijskih igara”, slikovito je pojasnio Ančić u razgovoru za New York Times.

Doček na Trgu bana Jelačića
Doček na Trgu bana JelačićaFoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iako je u tom presudnom meču igrao protiv malo poznatog Mertinaka, koji je upao u sastav kao rezerva, Ančiću je pobjeda bila itekako slatka.

“Nadam se da će dečki ovaj tjedan iskusiti isto što smo mi 2005. godine. Mislim da i nismo u potpunosti shvaćali koliko je to velika stvar dok nismo došli doma, a na aerodromu i glavnom trgu u Zagrebu su nas čekale tisuće i tisuće ljudi”, prisjetio se Ančić.

 

 

Povratak na Net.hr