ALARMANTNA PORUKA HTS-A: / 'Iznevjerili su nas! Poduzimaju sve da nas izbace ne cestu'

Image
Foto: PIXSELL
20.7.2017.
13:27
PIXSELL
VOYO logo

"Rezultati koje su hrvatski tenisači i tenisačice postigli na nedavno završenom turniru u Wimbledonu su sjajni, te još jednom potvrđuju da je hrvatski tenis u samom svjetskom vrhu. Da bi se tim putem nastavilo i u godinama koje dolaze neophodno je mladim igračima osigurati primjerene uvjete za trening. Nažalost događa se upravo suprotno i prijeti onemogućavanje osiguranja mladim reprezentativcima stalnog mjesta za treniranje. Zagrebački velesajam, kao dio Holdinga Grada Zagreba, poduzima mjere kako bi onemogućio rad NTC-a na Zagrebačkom velesajmu, a višestruka obećanja Grada Zagreba da će omogućiti HTS-u zasnivanje Teniske akademije na Teniskom centru Maksimir su iznevjerena", sukus je izrečenog na konferenciji za medije.

Krajanova pohvala

"Rezultati u Wimbledonu su bili impresivni. Ulazak Marina Čilića u finale pojedinačne konkurencije svakako je najbolje ostvarenje, ali u drugom tjednu turnira imali smo osmero natjecatelja, što je uspjeh kakvim bi se pohvalile i najveće teniske nacije. Bolje rečeno najbogatije, koje ulažu daleko više od nas. U muškim parovima imali smo Matu Pavića u finalu, te Franka Škugora i Nikolu Mektića u polufinalu, a kod tenisačica su Ana Konjuh i Petra Martić stigle do četvrtog kola. Za sve nas ovo je bio sjajan Wimbledon", rekao je izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u najavi onog što Davis Cup reprezentaciju za nešto manje od dva mjeseca očekuje u Bogoti, gdje će protiv Kolumbije igrati u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko dana iz Bogote se s pregleda borilišta i ostalih uvjeta vratio izvršni direktor HTS-a Miroslav Zečić koji je kazao da u Kolumbiji nadolazeći ogled smatraju jednim od najvećih sportskih događaja godine ondje, ali potom i naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznevjerena obećanja

"Posljednjih godina napravljen je veliki pomak u financiranju juniora, modificirani su postojeći i izrađeni su dodatni kriteriji, uveden je novi program sufinanciranja najboljih juniora, uvodi se online sustav organizacije turnira, uvodi se digitalizacija svih procesa te automatski generirana rang ljestvica. Nažalost, uvjeti za razvoj mladih igrača daleko su od optimalnih i više nego ikad treba nam kvalitetan Nacionalni teniski centar. Situacija s postojećim NTC-om na Zagrebačkom velesajmu je kritična. Naime, Zagrebački velesajam poduzima sve mjere da nas izbaci na cestu. Najviši predstavnici Grada Zagreba više puta su obećali da će Teniski centar Maksimir biti dan na upravljanje HTS-u ali to obećanje je iznevjereno."

Zaključio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Akademijom u Maksimiru napravili bismo veliki korak u osiguranju dugoročnog kvalitetnog rada pri čemu se ne traži vlasništvo već upravljanje objektom kroz duži vremenski period. Sve navedeno bilo bi na dobrobit mladim tenisačicama i tenisačima, budućim i sadašnjim članovima Davis Cup i Fed Cup reprezentacije i možda budućim pobjednicima Wimbledona ili drugih velikih turnira. S druge strane prijeteći gubitak postojećeg centra, bez obzira na nedostatke i kvalitetu, biti će veliki korak nazad za hrvatski tenis te će ugroziti rad s mladim reprezentativcima, a time i budućnost rezultata na svjetskoj razini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo