ZAR VEĆ?

TEK SU OFORMLJENI, A VEĆ SE RASPADAJU? Nastao je veliki raskol u Superligi, dva velikana namjeravaju odustati

‘Dva od šest premierligaša koji su utemeljili Superligu ozbiljno razmatraju odustajanje od nje’

Samo dan nakon što je potvrđeno osnivanje elitne nogometne Superlige, procurila je informacija kako dva od 12 klubova osnivača možda ipak ima namjeru odustati od sudjelovanja.

“Dobro obaviješteni visoki dužnosnik engleskog kluba, kojem je ponuđeno da se pridruži Superligi, ali je to odbio, otkriva da dva od šest premierligaša koji su utemeljili Superligu ozbiljno razmatraju odustajanje od nje”, piše ugledni Guardian.

Guardian otkriva da je riječ o Manchester Cityju i Chelseaju, a isti izvor koji im je to rekao tvrdi da se ta vijest proširila i UEFA-inim kongresom u Montreuxu. UEFA se nada da će bogati engleski velikani zbog vrlo loše reakcije javnosti i pritiska i velikog pritiska britanske vlade možda odustati od pokretanja Superlige i vratiti se u Ligu prvaka i Europa ligu, a čini se kako bi im se želje mogle ostvariti.

Profimedia

Guardianov izvor tvrdi kako City i Chelsea nisu jedini i da ima još klubova koji bi mogli odustati, ali ima i onih koji su zagriženi fanovi. “Manje od polovice pokretača Superlige su fanatici tog natjecanja i uz njega će ostati bez obzira na sve. Ostali su im se pridružili zato što misle da će u Superligi financijski profitirati više nego od UEFA-inih natjecanja, bilo pokretanjem Superlige ili ako od nje ne bude ništa, nego se tako ogrebu za ustupke od UEFA-e. Neki od superligaša su čak među odmetnike od Uefe ušli nevoljko, samo zbog straha da ne bi pozvali nekog drugog umjesto njih”, piše Guardian.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr