banner

TVRDI LA REPUBBLICA

TALIJANI PLASIRALI SENZACIJU: Boban se vraća u Milan?; ‘Tužan sam što nije tu s nama, bez njega smo slabiji’

Pojavila se priča da bi se mogao vratiti na San Siro

Proslavljeni bivši nogometaš, legendarni kapetan brončanih Vatrenih, Zvonimir Boban dobio je otkaz u Milanu početkom ožujka. Klub je tada službeno objavio da je otpustio svog dosadašnjeg ‘glavnog nogometnog časnika’.

“Klub zahvaljuje Zvonimiru na pruženoj usluzi u proteklih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u njegovoj budućoj profesionalnoj karijeri. Klub će i dalje pružati podršku treneru Stefanu Pioliju i njegovoj momčadi i s optimizmom gledamo prema sljedećim utakmicama u ovoj sezoni. Klupska ambicija ostaje da se vratimo u razinu europskog nogometa, istovremeno ulažući u momčad u skladu s UEFA-inim financijskim fair-playom”, stajalo je u priopćenju kluba.

“Hvala Zvoni na njegovom trudu u proteklih devet mjeseci. Želimo mu svako dobro u njegovom budućem radu. Sada se okrećemo nogometu. Također, podrška treneru Pioliju i njegovom stožeru jer rade izuzetan posao povećavajući performanse momčadi svakog dana. Zato imaju našu punu podršku”, poručio je svojedobno izvršni direktor Ivan Gazidis.

Sporni intervju

Prema pisanju ugledne talijanske La Gazzette dello Sporta, Boban je navodno dobio pismenu naredbu s viših klupskih instanci da odmah napusti klub nakon što je prethodno u velikom intervjuu za La Gazzettu dello Sport prozvao CEO-a Ivana Gazidisa da mu radi iza leđa i dovodi čovjeka na njegovo mjesto.

“Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa sad kad momčad napreduje i možete vidjeti naporan rad Stefana Piolija. Ne dati nam ni upozorenje je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način, ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanova načina”, izjavio je među ostalim Boban u spornom intervjuu.

A više od pola godine kasnije, kada se pokazalo da je Boban bio u pravu te da je donio dobru odluku kada je doveo Rebića, Ibrahimovića i Piolija na klupu stigla j2 senzacionalna vijest. Naime, La Repubblica je objavila da bi se mogao vratiti na San Siro.

Navodno traje mirenje između dviju strana, Bobana s jedne te Gazidisa i  i vlasnika kluba, investicijskog fonda Elliott Management, s druge. Oni bi idućeg mjeseca trebali na sud, ali bi se stvari mogle ranije riješiti.

La Repubblica uz to piše kako bi Milan rado pozdravio povratak ‘razmetnoga sina’.

“Zvone je moj prijatelj i nedostaje mi. Milan je slabiji bez njega”, riječi su Paola Maldinija, koji priželjkuje ovakav scenarij.

Ovu priču prokomentrao je i novinar Sky Italije Fabio Caressa. “Je li moguće da se Boban vrati? Samo ako odu oni s kojima se nije slagao. Osjeća se poniženo i uvrijeđeno. Puno toga je dao klubu, emocionano im je sve dao”, kazao je.
Sada pak preostaje vidjeti kako će se sve rasplesti.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Povratak na Net.hr