TALIJANI NE MOGU PREBOLJETI PORAZ NA MAKSIMIRU: / 'Do utakmice s nama nikada nisu tako igrali'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon pobjede nad Romom i Modri su bili tema

26.9.2019.
14:55
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U susretu petog kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je na stadionu Olimpico pobijedila Romu sa 2-0 nanijevši prvi poraz rimskom sastavu u posljednjih 20 utakmica.

Bila je to treća Atalantina gostujuća pobjeda ove sezone u talijanskom prvenstvu, dok je Roma upisala prvi poraz ove sezone nakon dvije pobjede i dva remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu Atalanti, koja je u Ligi prvaka teško stradala na stadionu Maksimir izgubivši od Dinama (0-4), donijeli su DanielZapata (70) i MartendeRoon (90). Nizozemcu je za drugi gol asistirao MarioPašalić. Mladi hrvatski veznjak je ušao u igru samo dvije minute ranije.

Kopirali Dinamo

Za Romu je od 76. minute zaigrao NikolaKalinić kojem su to bile prve minute u Serie A u dresu rimskog kluba. Dvije minute nakon ulaska u igru Kalinić je imao sjajnu priliku za izjednačenje, no njegov udarac obranio je PierluigiGollini. Rome je za ovaj susret odlučila kopirati Dinamo te su na travnjak istrčali s trojicom u zadnjoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Atalanta's Italian coach Gian Piero Gasperini attends the Italian Tim Cup round of eight football match Atalanta Bergamo vs Juventus on January 30, 2019 at the Atleti Azzurri d'Italia stadium in Bergamo., Image: 411302157, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

"Dinamo nikada nije igrao s trojicom u obrani sve dok nismo mi došli. Sada je to postala tema. Nama preostaje da pripremimo našu igru kao i uvijek", poručio je trener Atalante Gian Piero Gasperini. On je, inače, ljetos mogao preuzeti Rom, ali je odlučio ostati.

Odbio Romu

"Bilo mi je nemoguće ostaviti ove ljude. Pokazao bih nezahvalnost prema svima u Bergamu da sam to napravio. Znao sam da Roma ima fascinantan projekt, ali nikada nisam posumnjao u moju odluku. Ovo je najveći trenutak u Atalantinoj povijesti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma je posljednji poraz u svim natjecanjima upisala u ožujku prošle godine kada je na Olimpicu izgubila od Napolija sa 1-4. Nakon toga je nanizala 12 pobjeda i sedam neodlučenih rezultata.

Atalanta je ovom pobjedom skočila na treće mjesto sa 10 bodova, tri manje od Juventusa i dva manje od Intera koji ima i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo