OD OVE METODE STRAHOVALE SU NAJVEĆE UNITEDOVE ZVIJEZDE: / 'Samo sam je šest puta koristio u 27 godina'

Image
Foto: AFP

Sir Alex Ferguson jedan je od najboljih trenera na svijetu, s Manchester Unitedom je osvojio čak 38 trofeja, a za vrijeme svoje vladavine na Old Traffordu igračima je bio veliki autoritet.

10.11.2016.
15:11
AFP
VOYO logo

Od njega su strahovali najbolji svjetski nogometaši, David Beckham morao je nakon sukoba sa Škotom otići iz Uniteda, a legenda iz svlačionice kaže da ga je Ferguson gađao kopačkom.

Rooney: Ne postoji ništa gore od toga

Verbalna Fergusonova tirada s vremenom je dobila naziv "fen", jer igračima nije trebalo sušilo za kosu kad bi se trener obrušio na njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne postoji ništa gore od toga", priznao je Wayne Rooney u autobiografiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Ferguson je uvjeren da njegova obraćanja igračima i nisu bila tako strašna.

"Napravljen je mit od toga. To se dogodilo tek šest puta u 27 godina i igrači ćevam to potvrditi", kazao je Ferguson koji je teško kontrolirao svoj temperament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći problem je nastao kad bi mi igrači nešto odgovorili. Tek tada bih krenuo na njih, to je bio moj problem", priznao je škotski stručnjak.

Istina bi uvijek upalila

"Jock Stein (legendarni trener Celtica, op.a.) me uvijek upozoravao da moram pričekati i s igračima pričati tek u ponedjeljak. No, ja to nisam mogao dočekati, već bi igračima sve rekao nakon utakmice", priznao je Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskrenost je bila njegova metoda.

"Uvijek sam govorio istinu, to bi uvijek upalilo. Nikad se nisam bojao, ni jedna momčad Uniteda nije igrala sa strahom, momčadi sam prenio pozitivan stav. Zato su uživali igrajući za Manchester United", zaključio je Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo