FERGUSONOV 'FEN'

OD OVE METODE STRAHOVALE SU NAJVEĆE UNITEDOVE ZVIJEZDE: ‘Samo sam je šest puta koristio u 27 godina’

Sir Alex Ferguson jedan je od najboljih trenera na svijetu, s Manchester Unitedom je osvojio čak 38 trofeja, a za vrijeme svoje vladavine na Old Traffordu igračima je bio veliki autoritet.

Od njega su strahovali najbolji svjetski nogometaši, David Beckham morao je nakon sukoba sa Škotom otići iz Uniteda, a legenda iz svlačionice kaže da ga je Ferguson gađao kopačkom.

Rooney: Ne postoji ništa gore od toga

Verbalna Fergusonova tirada s vremenom je dobila naziv “fen”, jer igračima nije trebalo sušilo za kosu kad bi se trener obrušio na njih.

“Ne postoji ništa gore od toga”, priznao je Wayne Rooney u autobiografiji.

No, Ferguson je uvjeren da njegova obraćanja igračima i nisu bila tako strašna.

“Napravljen je mit od toga. To se dogodilo tek šest puta u 27 godina i igrači ćevam to potvrditi”, kazao je Ferguson koji je teško kontrolirao svoj temperament.

“Najveći problem je nastao kad bi mi igrači nešto odgovorili. Tek tada bih krenuo na njih, to je bio moj problem”, priznao je škotski stručnjak.

Istina bi uvijek upalila

Jock Stein (legendarni trener Celtica, op.a.) me uvijek upozoravao da moram pričekati i s igračima pričati tek u ponedjeljak. No, ja to nisam mogao dočekati, već bi igračima sve rekao nakon utakmice”, priznao je Ferguson.

Iskrenost je bila njegova metoda.

“Uvijek sam govorio istinu, to bi uvijek upalilo. Nikad se nisam bojao, ni jedna momčad Uniteda nije igrala sa strahom, momčadi sam prenio pozitivan stav. Zato su uživali igrajući za Manchester United”, zaključio je Ferguson.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr