SVJETSKO PRVENSTVO U KARATEU: / Reprezentacija Hrvatske ispala od svjetskih prvakinja

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska reprezentacija izgubila je od aktualnih svjetskih prvakinja Francuskinja

9.11.2018.
21:19
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama nakon dvije pobjede u nastavku ekipnih borbi izgubila je od aktualnih svjetskih prvakinja Francuskinja, nakon toga i europskih prvakinja Švicarki i na taj način izgubila šansu boriti se za ekipnu brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu.

Nakon što je u četvrtak svladala Hong-Kong, a u petak i Izrael sa 2-1 (Barac 6-0, Hasani 0-2, Bujas-Čelan 2-0), u osmini finala su aktualne svjetske prvakinje Francuskinje bile uvjerljive i slavile s 2-0 (Barac 3-8, Lenard 0-3). Nakon toga Francuska je polufinalnom pobjedom nad Egiptom pomogla i našoj vrsti koja je ušla u repasaž za brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Malo toga nam je uspijevalo'

Neugodan ždrijeb došao je do izražaja i u nastavku. Aktualne europske prvakinje, reprezentativke Švicarske u okolnostima brojnih ozljeda i zdravstvenih poteškoća u hrvatskoj ekipi posljednjih tjedana, našoj su selekciji bile nepremostiva prepreka. Barac je izgubila 3-0, a Lenard 2-0.

"Danas nam je vrlo malo toga uspijevalo. U odlučujućim trenucima i sportska sreća nam je ovoga puta okrenula leđa", naglasila je Ana Lenard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muška reprezentacija u četvrtak je također bila uvjerljiva protiv Hong Konga, a drugi dan ekipnih nadmetanja dan počela je pobjedom s maksimalnim rezultatom od 3-0 protiv Njemačke (Mrvičić 1-0, I. Kvesić 2-0, A. Kvesić 1-0). Uslijedila je prava drama u kojoj je Italija bila za nijansu sretnija i izborila nastavak sa 3-2 u pobjedama. Ivan Kvesić je izgubio 2-1, Enes Garibović preokrenuo rezultat i slavio sa 4-3. Anđelo Kvesić u nastavku je bio superioran i pobijedio sa 5-0. Hrvatskoj su trebala još dva remisa ili remis i poraz s manje od pet razlike.

Živković izgubio 7-5

No, tri udarca nogom u glavu Ante Mrvičića u idućem susretu stvari su dovele na rezultatski početak. U petom, odlučujućem dvoboju Zvonimir Živković izgubio je sa 7-5. Trebala mu je pobjeda, a u posljednju minutu ušlo se s talijanskim vodstvom 4-1. U samo nekoliko sekundi preokrenuo je i poveo 5-4, ali udarac nogom u glavu koji je primio dvadesetak sekundi prije kraja onemogućio je hrvatski nastup u četvrtfinalu. Kasnije ni u repasažu, jer je u polufinalu Italija izgubila od Irana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo vrhunsku ekipu, sjajno smo se pripremili, ali nažalost vlastitom nepažnjom propustili smo veliku šansu", razočaran je bio hrvatski reprezentativac u borbama Enes Garibović.

U subotu će se Ivan Kvesić u 12.30 sati boriti za naslov svjetskog prvaka u kategoriji do 84 kg protiv Ukrajinca Valerija Čobotara, a protivnica Jelene Pehar za brončanu medalju u kategoriji do 50 kg je Austrijanka Bettina Plank.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo