ŠVICARAC NAHVALIO MLADOG HRVATA: / "Ćorić je odličan tenisač, uvijek se vraća u meč"

Image

Premda nije uspio pobijediti u svom prvom ATP finalu, mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije imao previše razloga za nezadovoljstvo nastupom u indijskom Chennaiju.

10.1.2016.
16:24
VOYO logo

"Wawrinka je odigrao fantastičan meč," kazao je Ćorić nakon poraza od četvrtoga tenisača svijeta Švicarca StanislasaWawrinke 3-6, 5-7.

Nekoliko pogrešaka previše

Ćorić je u svom prvom finalu u karijeri pružio dostojan otpor Wawrinki, koji se ipak pokazao prejak. Ćorić je s 19 godina postao najmlađi igrač u ATP finalu nakon 2008. godine i MarinaČilića, koji je tada s 19 godina nastupio u finalu New Havena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je to moje prvo finale zbog čega sam načinio nekoliko pogrešaka previše," poručio je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu igru pohvalio je i Wawrinka koji je porazio Ćorića u Chennaiju i prošle godine, ali u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka ga nahvalio

"Znao sam da će finale biti teško. Ćorić je odličan tenisač. On uvijek pronalazi način kako se vratiti u meč," kazao je Wawrinka dodavši: "Chennai je za mene iznimno važan turnir. Lijepo je otvoriti godinu naslovom," dodao je Švicarac koji je na ovom turniru slavio treću godinu uzastopce, te četvrti put ukupno.

U prvom setu Ćorić je izgubio servis kod 2-3, a potom u sljedećem gemu ne koristi čak pet lopti za obrat i spašavanje prvoga seta. U drugom setu je Borna bio ravnopravan suparnik Wawrinki sve do 5-5, kada Švicarac radi ključni "break" i potom na svoj servis bez izgubljenoga poena osvaja gem i meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u dosadašnja dva međusobna okršaja prošle godine slavio je Wawrinka, u Chennaiju i Cincinnatiju. Do finala u Indiji, svog prvog u karijeri, Ćorić je stigao pobjedama protiv Marcela Granollersa, Austina Krajiceka, Roberta Bautiste-Aguta i Aljaža Bedenea. Učinkom iz Chennaija Ćorić će napredovati na 40. mjesto ATP ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo