SVI SU IM KRIVI: / Srbi se obrušili na Hrvatsku nakon kazne zbog nereda u Beogradu

Image
Foto: AFP
11.7.2015.
17:40
AFP
VOYO logo

Pa tako srpski Telegraf donosi tekst pod naslovom "Čime smo zaslužili tolike godine nepravde?", u kojem su se žestoko obrušili na odluku CAS-a. Posebno u svojoj teoriji "zavjere", koju očito samo oni vide, ukazuju na hrvatske grijehe, zbog čega Hrvatska, prema njima, nije tako drakonski kažnjena.

"Europa nas kažnjava samo zato što smo Srbi. Novi šamar srpskom nogometu poslije odluke sportskog suda u Lausanneu da Albaniji dodijeli tri boda iz sraza protiv Srbije u Beogradu, zapitali smo se da li se Europa vodi dvostrukim mjerilima kada je u pitanju kažnjavanje naših sportaša”!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

U tekstu se i podsjeća na kaznu koju je FSS dobio nakon navijačkih nereda u Genovi, kada su Delije napravile svom mali privatni "šou" na stadionu i oko njega.

'U usporedbi s hrvatskim izgredima u Milanu, neredi u Genovi su ništa'

"Prvi veliki šamar koji je naša reprezentacija doživjela bio je na sada već čuvenoj utakmici između Italije i Srbije u Genovi. Navijači Srbije napravili su incident prije početka utakmice, a u glavnoj ulozi je bio Ivan Bogdanov. On je s fantomkom na glavi i kliještima u ruci presijekao zaštitnu ogradu, zapaljena je zastava Albanije i upaljeno je nekoliko baklji, koje su bačene na teren pokraj aut linije", piše autor teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, u tekstu se spominju i izgredi hrvatskih navijača iz Milana, koji su, pak, zasuli travnjak San Sira s bakljama, a dotaklo se i poljudske svastike, zbog koje Hrvatskoj prijeti drakonska kazna UEFA-e.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

"Uzeti ćemo baš primjer Hrvatske koja je također gostovala Italiji. Navijači ”kockastih” su u dvoboju protiv Azzurra u Milanu napravili skandal ogromnih razmijera. Na teren su bacili ogroman broj baklji i napravili pravu dimnu zavjesu na San Siru. Poslije toga je došlo do velikog sukoba navijača Hrvatske i talijanske policije. U usporedbi s ovim izgredima, neredi u Genovi su ništa. Ipak, za razliku od Srbije, Hrvatska nije kažnjena duzimanjem bodova i registriranjem utakmice s 3:0 u korist Italije", stoji u tekstu, u kojem se i navodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorena 'Pandorina kutija'

"Što tek reći o incidentu koji se nedavno dogodio kada su navijači Hrvatske na Poljudu iscrtali kukasti križ na travi tokom utakmice protiv Italije".

Za RTS je povjesničar Predrag Marković otvorio "Pandorinu kutiju" i potegnuo vječnu polemiku o premoći Srba među partizanskom vojskom, reagirajući zapravo na pismo koje je predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju uputio predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović. Tako Marković ističe kako je upravo Hrvatska imala najveći udio antifašističkih snaga među stanovništvom u okupiranoj Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

"Građana Hrvatske da, ali Srba. Njima je Tesla građanin Hrvatske kad im treba, ono što je bizarno u toj izjavi, ti ljudi koji su se borili protiv fašizma sada su protjerani iz Hrvatske", kaže Marković.

'Hrvatska ima genezu incidenata fašizma, neonacizma i antisrpstva'

"Hrvatska ima genezu incidenata direktnog upliva fašizma, neonacizma i antisrpstva naročito u sportska dešavanja, a, s druge strane, postoji želja da se kroz saradnju te stvari normalizuju, to je vrsta šizofrenije koja zaista smeta Hrvatskoj", kazao je Zoran Panović, glavni i odgovorni urednik lista Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, UEFA je nakon nereda tijekom eurokvalifikacijske utakmice s Albanijom u listopadu prošle godine, uletavanja drona sa zastavom tkz. "Velike Albanije" i tučnjave igrača, zaštitara i publike, tri boda najprije dodijelila Srbiji, da bi im potom ipak oduzela bodove.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Nakon žalbi Sportski sud u Lausenneu potvrdio je oduzimanje bodova Srbima, ali ih je potom dodijelio Albaniji. Uz to, kaznili su FSS s 100 tisuća eura, zajedno s albanskim savezom koji je dobio isti iznos za platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Svastika na travnjaku Poljuda

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo