'SVE IDE JAKO DOBRO, ALI TO JE SAMO POČETAK': / Olmo progovorio o Dinamu, Španjolskoj i budućnosti

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Vrlo brzo bi mogao odigrati prve minute u dresu Furije

14.11.2019.
19:52
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Dinamov nogometaš Dani Olmo, koji bi u petak mogao debitirati za Španjolsku protiv Malte, rekao je kako su ulazak u A reprezentaciju i igranje s Dinamom u Ligi prvaka „samo početak“

„Lani sam imao jako dobru sezonu s klubom i mladom reprezentacijom na Europskom prvenstvu, a ove sezone u Ligi prvaka također igramo dobro, s prilikom proći skupinu. I sada sam primio ovaj poziv u reprezentaciju. Sve ide jako dobro, no ovo je samo početak“, izjavio je 21-godišnji ofenzivni igrač u razgovoru za španjolske novine La Razón.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utjecaj oca

Kaže kako mu puno pomaže otac Miquel, nogometni trener.

„Jako mi pomaže. Uvijek pričamo o nogometu te mi pomaže da budem bolji, o situacijama u igri. Analaiziramo situacije zajedno, gledamo što sam mogao bolje učiniti u pojedinom trenutku kako ne bih poavljao greške u idućim utakmicama. Razgovaramo i općenito o nogometu“, napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključno finale

Olmo se sa Španjolskom reprezentacijom nalazi u primorskom gradu Cádizu gdje će u petak igrati protiv Malte kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo. Nakon toga Španjolsku u Madridu čeka susret protiv Rumunjske.

Olmo u Španjolskoj više nije nepoznat nakon što je u lipnju s mladom U-21 reprezentacijom osvojio Europsko prvenstvo zabivši gol u finalu protiv Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nakon toga je sve postalo drugačije. Bio sam pomalo nepoznat ljudima u Španjolskoj, a zatim se sve promijenilo. Ranije bih šetao svojim gradom Tarrasom i gotovo nitko me ne bi zaustavio. Nakon Eura sam bio ondje te je više ljudi znalo za mene, posebno djeca što je jako lijepo“, rekao je.

Iz Barcelone na Maksimir

Kada je navršio 16 godina iz podmlatka Barcelone je 2014. otišao u zagrebački Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prilikom odluke o odlasku jedan od ciljeva je bio da postanem nogometaš i to sam postigao. Znam da sam prvi igrač koji je iz Barcelone otišao u Hrvatsku, obično igrači odabiru Englesku ili druge destinacije, no ja sam se na taj korak odlučio vjerujući da je to najbolje za moju budućnost. A ovo što sam sada u A reprezentaciji Španjolske je nagrada za sve godine rada ondje“, izjavio je.

Rekao je kako su mu u Hrvatskoj svi pomagali da se snađe u novoj i nepoznatoj zemlji. „Suigrači, treneri, ma svi...to mi je pomoglo da se osjećam ugodno ondje. Imao sam sreću da su mi pomagali te nije bilo gotovo nikakvog problema“, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov stil

Kada je igrao na poziciji „devetke“ uzor mu je bio nekadašnji urugvajski napadač Diego Forlán, a kada je počeo igrati na krilu i polušpici pratio je Lionela Messija.

„Kada imam loptu volim pokušati predriblati protivnika, nastojati nadigrati obranu, ali također volim zajedničku igru, priključivati se suigračima. Zbog toga mi se sviđa igra reprezentacije“, rekao je Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je u ponedjeljak prvi put zakoračio u reprezentativni kamp u madridskom predgrađu Las Rozas izbornik Robert Moreno mu je rekao „da bude ono što jest“. „Rekao mi je da sam ovdje zbog onoga što sam napravio u klubu i mladoj reprezentaciji. Da budem prirodan i da ću doprinijeti samim time što jesam“, dodao je.

Ostanak u Hrvatskoj

Sretan je što s Dinamom igra u Ligi prvaka, natjecanju u kojem je debitirao prije dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kada sam se vratio s Europskog prvenstva rekli su mi da žele da ostanem kako bih igrao Ligu prvaka, kako bih im pomogao da se kvalificiraju a na kraju je tako bilo. Nije došlo do mog odlaska ali to nije bila nikakva trauma jer je moj san uvijek bio igranje u Ligi prvaka, a ove sezone sam ju htio igrati. Na kraju sam ostao te smo počeli jako dobro“, zaključio je.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo