Šumaheru stanje malo bolje

Ipak, lekari i dalje oprezni

31.12.2013.
14:30
VOYO logo

Stanje Mihaela Šumahera je stabilnije, saopštili su lekari u bolnici u Grenoblu u kojoj je legendardni nemački vozač Formule 1, piše B92.

Profesor Pajen rekao je da su snimci mozga tokom noći pokazali malo poboljšanje stanja i da je tada odlučeno da se uradi još jedna intervencija kako bi se umanjio pritisak u lobanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lekarski tim je oprezno govoreći o stanju legende moto sporta naveo da je odluka o novoj intervenciji bila teška i da je doneta u razgovoru sa porodicom.

"Dobili smo neko vreme, ali moramo da nastavimo da ga kontrolišemo iz sata u sat", rekao je glavni anesteziolog bolnice u Grenoblu Žan-Fransoa Pajen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šumaher je i dalje u kontrolisanoj komi, održava mu se temperatura tela, a lekari su dodali da još uvek ne mogu da kažu da je van životne opasnosti. Lekari kažu da ih je poboljšanje stanja iznenadilo, ali su ponovili da je i dalje suviše rano govoriti o budućnosti ili davati bilo kakve prognoze.

Francuski neurohirurg, koji je operisao Šumahera, rekao je da je Nemac još uvek u životnoj opasnosti, ali da su doktori sinoć ipak dobili malo na vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Bolje je nego juče. Ali svi moraju da budu svesni da je njegovo stanje još uvek osetljivo i da je sve moguće“, saopštio je lekarski tim.

Na kraju konferencije, rečeno je da su naredni sati ključni za stanje Mihaela Šumahera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši doktor Formule 1 Geri Hernstin, koji pažljivo prati situaciju, napisao je na svom Tviter profilu da je po njegovom mišljenju ova konferencija za novinare pozitivna.

Spekuliše se da je u trenutku pada Šumaher išao brzinom od 100km/h i da je kaciga koju je nosio polomljena na dva dela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šumaher je u nedelju povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom. Za manje od 10 minuta helikopterom prebačen u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije u bolnicu u Grenoblu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo