Šumaher se spuštao brzinom 20 na sat kad je pao sa skija

Novi detalji o nezgodi bivšeg šampiona Formule 1

8.1.2014.
18:39
VOYO logo

Bivši svetski šampion u Formuli 1 Mihael Šumaher vozio je 20 kilometara na sat prilikom pada na skijanju u Francuskoj krajem decembra, kada je zadobio teške povrede glave, rezultat je istrage francuskog tužilaštva, objavio je Tanjug a prenosi Blic.

"Brzina nije bila preterana u momentu pada, odnosno, on je vozio maksimalno 20 kilometara na sat", prenosi italijanska agencija Ansa tvrdnje izvora iz francuskog tužilaštva u Albervilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski istražni organi pregledali su kameru koju je na kacigi nosio Šumaher kada je pao na neobeleženoj stazi u Meribelu.

Tužilac Albervila Patrik Kensi rekao je da je sedmostruki svetski šampion Formule jedan vozio šest metara van označene staze prilikom nesreće, kao i da je teško proceniti kojom se brzinom kretao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istraga dobro napreduje. Ako je potrebno analiziraćemo kadar po kadar snimka sa njegove kacige...", rekao je Kinsi na konferenciji za medije.

"On je pratio crvenu stazu, a onda je sišao sa nje. On je očigledno izuzetno dobar skijaš, ali je jedna od njegovih skija udarila u kamen zbog čega je pao i udario glavom o kamen. Kamen u koji je udario je osam metara van piste, a on je pao devet metara van piste", kazao je Kinsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveno stanje legendarnog vozača je stabilno, ali i dalje kritično.

Šumaher je od 29. decembra u veštacki izazvanoj komi, pošto je zadobio teške povrede glave prilikom pada na skijanju u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo