NEVIĐENO SULUDA PRAVILA UKRALA POBJEDU SANDRI PERKOVIĆ: / Bacila najdalje, a osvojila tek drugo mjesto!

Image
Foto: Pixsell

Sandra Perković osvojila je drugo mjesto na Kupu kontinenata u Ostravi

8.9.2018.
18:54
Pixsell
VOYO logo

Aktualna olimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja Sandra Perković ostvarila je najbolji rezultat u bacanju diska prvog dana Kupa kontinenata u Ostravi, ali je zbog nelogičnih pravila Međunarodne atletske federacije (IAAF) osvojila drugo mjesto premda je Kubanka Yaime Perez bacila disk tri metra slabije.

Perković je bacila disk 68.44 metara osvojivši sedam bodova za Europu, dok je Kubanka Perez s rezultatom 65.30 metara za Ameriku osvojila maksimalnih osam bodova. Treća je bila Kineskinja Yang Chen s rezultatom 63.34 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komična pravila IAAF-a

Čelni ljudi IAAF-a su za Kup kontinenata smislili niz komičnih pravila pa se dogodilo da Perković ima najbolji rezultat, ali na koncu osvoji drugo mjesto.

Jedno od pravila je da u svim bacačkim disciplinama atletičari u prve tri serije moraju biti bolji od svog ekipnog kolege da bi prošli dalje. Sandra je dakle, u prva tri pokušaja morala biti bolja od Njemice Nadine Muller i u tome je uspjela izborivši četvrtu seriju s još tri suparnice iz ostalih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je već u prvom pokušaju bacila disk 68.44 dok je u Muller u prva tri pokušaja najdalje bacila 58.32 m.

Perković i Perez u zadnjoj seriji

Četvrtu seriju su izborile Perković, Perez, Chen, te Nigerijka Chioma Onyekwere. Nakon četvrte serije dvije najslabije su otpale, to su bile Chen i Onyekwere, dok su posljednju, petu seriju izborile hrvatska i kubanska atletičarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnoj seriji se moglo dogoditi da ona koja ima prvi hitac pogodi u mrežu, a da druga baci samo jedan metar i osvoji ukupno pobjedu. Nešto slično se i dogodilo. Perković je u petom pokušaju načinila prestup, dok je Perez bacila disk 65.30 metara izborivši pobjedu.

Amerika vodi ispred Europe

Zanimljivo je i pravilo u utrkama na 3 km i 3 km sa zaprekama gdje se nakon svakog kruga, počevši od trećeg, sa staze izbaci posljednji natjecatelj. U posljednjem krugu tako će ostati samo četiri natjecatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako nakon prvog dana natjecanja Kupa kontinenata vodi Amerika sa 135 bodova, Europa je druga sa 123 boda, na trećem mjestu je Azija-Oceanija sa 89 bodova, a na posljednjem četvrtom mjestu je Afrika sa 74 boda.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo