ŠUKER POTVRDIO, ZLATKO DALIĆ NOVI JE HRVATSKI IZBORNIK: / 'Iza nas je duga, burna noć. Razgovaralo se o četiri moguća imena...'

Image
Foto: Screenshot

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sazvao je konferenciju za novinare 12.30 sati na kojoj je potvrdio ime novog hrvatskog izbornika.

7.10.2017.
12:01
Screenshot
VOYO logo

Šuker je potvrdio da je Čačić bivši te je otkrio ime njegova nasljednika. Kao što je i najavljeno riječ je o Zlatku Daliću.

"Novi izbornik je Zlatko Dalić. Vodit će nas u odlučujućoj utakmici u Kijevu. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Bila je to jednoglasna odluka izvršnog odbora", poručio je i otkrio da je iza njega mučna noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

07.10.2017., Zagreb - U hotelu As odrzana je konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je predsjednik saveza Davor Suker objavio kako je Antu Cacica na klupi reprezentacije zamijenio Zlatko Dalic. Photo: Robert Anic/PIXSELL

"Iza nas je duga, burna noć. Četiri moguća imena su bila. Razgovaralo se, skeniralo i na kraju smo došli do Zlatka Dalića koji je u Splitu. U 11:30 krenuo i trebao bi nam se pridružiti u zračnoj luci i krenuti s nama na put u Ukrajinu", otkrio je te je dodao kako će idući tjedan otktiti tko je još bio u kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presudno je bilo to što je hrvatski trener. To je bila nit vodilja. Što će biti u budućnosti, ne znamo", kazao je Šuker.

"Pričekat ćemo da vidimo kako ćemo završiti kvalifikacije, a onda ćemo razgovarati o tome je li tu za jednu utakmicu ili će i dalje voditi reprezentaciju", potvrdio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da su razgovarali s igračima, ali nije htio o detaljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako su reagirali igrači na ovu šok terapiju? Oni su profesionalci i igrat će maksimalno kao i do sada. Najvažnije je da smo dobili novog izbornika. Od utakmice s Ukrajinom nešto se desilo. Ne bih sada o tome. Najvažnije je da izginemo i htio bih zamoliti sve da pomognu i u Kijevu odigramo najboje što znamo. Zaželimo sreću Daliću i stručnom stožeru koji će s igračima dati sve od sebe da se zabilježi pozitivan rezultat. U igri smo za doigravanje i idemo ga izboriti", izjavio je predsjednik HNS-a.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

02.10.2017., Zagreb - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije pred posljednja dva kvalifikacijska susreta za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji protiv Finske i Ukrajine. Izbornik Ante Cacic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

"Čačićeva reakcija? Kao što sam rekao bila je burna noć. Ideja je bila uzeti 12 bodova u posljednje četiri utakmice, a uzeli smo četiri. Nešto nam fali i zbog toga smo nešto promijenili. Članovi izvršnog odbora su donijeli jednoglasnu odluku. Ukrajina je možda favorit, ali vjerujem da ćemo zabiti jedan gol koji će nas odvesti u dodatne kvalifikacije ", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo kao Savez uvijek odgovorni jer smo postavili Čačića. Razgovarat ćemo o o svemu i vidjeti što kaže vijeće koje odlučuje o nama i glasa za nas. Idemo prvo obaviti Ukrajinu pa ćemo onda vući daljnje poteze", jasan je Šuker.

Novog prvog čovjeka stručnog stožera, jasno je, čeka ogroman izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo