VRBANOVIĆ DAJE OSTAVKU?

ŠUKER I DRUŠTVO ŽESTOKO ODGOVORILI MOSTU: ‘Nas osuđuju, a što oni rade…’

Nakon što je Most nezavisnih lista pozvao u četvrtak glavnog tajnika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića da podnese ostavku do okončanja postupka koji se protiv njega i braće Mamić vodi na sudu u Osijeku, stigao je odgovor iz HNS-a.

“Za razliku od saborskog zastupnika Mosta Mire Bulja, Hrvatski nogometni savez poštuje jedno od osnovnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. Kako Hrvatska kao moderna europska država vjeruje da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno, Hrvatski nogometni savez prepušta državnim institucijama da u pravednim postupcima utvrde opravdanost neke sumnje. Smatramo da je minimum građanske pristojnosti i poznavanja prava da se u bilo kojem postupku pričeka pravomoćna presuda prije nego što se indirektno osuđuje bilo koja osoba”, poručuju iz Saveza te nastavljaju.

MOST POZVAO VRBANOVIĆA DA PODNESE OSTAVKU: ‘Nažalost, moramo priznati da su BBB i Torcida bili u pravu’

“Zanimljivo je primijetiti kako istovremeno g. Bulj i Most nezavisnih lista nemaju nikakvih problema s činjenicom da su davanjem zastupničke pozicije i pripadajućeg saborskog imuniteta jednom svom članu omogućili prekidanje kaznenog postupka.

Damir Vrbanović u policijskom vozilu
Damir Vrbanović u policijskom voziluFoto: Željko Lukunić/Pixsell

Nadalje, žao nam je što se saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev pridružio sve dužoj listi javnih osoba koje bez argumenata i poznavanja materije govore o primjeni Zakona o sportu. Ponavljamo i po stoti puta, Hrvatski nogometni savez poštuje Zakon o sportu i nitko nije dao i jedan argument koji bi osporio tu tvrdnju.

Stoga, podržavamo stav Mosta nezavisnih lista kako će se zalagati za provedbu aktualnog Zakona, no bilo bi dobro da se pojedinci bolje upoznaju s odredbama Zakona o sportu, kao i konceptom presumpcije nevinosti koji je među osnovnim načelima svake demokratski uređene zemlje”, priopćio je HNS.

Razlog zbog kojeg se Most oglasio po ovom pitanju je taj što je ‘Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo USKOK-ovu optužnicu po kojoj je zajedno s bivšim čelnikom Dinama Zdravkom Mamićem njegovim bratom Zoranom te poreznikom Milanom Pernarom optužen da su oštetili NK Dinamo za 116 milijuna kuna, a državni proračun za 12,2 milijuna kuna’.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr