ŠUKER DAO PODRŠKU DALIĆU PA POSLAO PORUKU VODSTVU HAJDUKA: / 'Trebaju se ugledati na Darija Šimića'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Potvrđeno je da će finale Hrvatskog kupa bit će u svibnju u Vinkovcima.

6.4.2018.
19:24
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Po završetku sjednice Izvršnog odbora i Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza održana je konferencija za medije.

"Izbornik mora imati pravo izbora svog tima, i nikakvih problema nije bilo", jasan je bio izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo brojne čestitke, bila je to prekrasna priča, viđene su kockice diljem SAD-a. Najvažnije je da smo bili uspješni, da HNS u financijskom plusu. Možda smo jedino trebali igrati s Meksikom prvu utakmicu, ali oni su već bili dogovorili utakmicu s Islandom", nadovezao se predsjednik Davor Šuker, čije riječi prenosi službeni HNS.

Potom su potvrdili završetak natječaja za obnovu prvoligaških igrališta i HNS je spreman za pokretanje projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova travnjaka

"Novi travnjaci bit će hibridnog tipa, slični onom na Rujevici, i bit će spremni za početak nove sezone. Neki će biti i grijani, što će donijeti dodatnu kvalitetu, pa čak i omogućiti reprezentaciji da igra diljem države", rekao je Vrbanović.

Image
Image

"Naravno da se nećemo zaustaviti na ovih šest terena, nakon čega slijede nove faze. Pomagat ćemo u brojnim sredinama, sufinancirat ćemo projekte, a zapanjujuća je činjenica koliko nedostaje sugovornika u lokalnim samoupravama. Oni imaju toliko svojih problema... svjesni smo gdje živimo, ali radimo koliko možemo. Grade se i nekolicina nogometnih centara, ima ljudi koji su voljni ulagati", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo bi pitanja o infrastrukturi postavljati i lokalnim političarima. HNS nije građevinska tvrtka, mi dobivamo dio novca od Fife i Uefe, ali ulažemo svoj novac u infrastrukturu. Osigurali smo milijun eura za stadion u Gunji i sagradili smo nekoliko terena na poplavljenim područjima, a trebale su četiri godine. Nažalost, vidjeli ste kako je završilo sa Sveticama. Svi savezi u okruženju dobivaju novac od Hattricka i završavaju projekte, a krivo mi je što nije u centru Zagreba napravljen lijep stadion, porezni bi obveznici dobili lijep projekt. Izgubili su i Grad Zagreb i Hrvatska, ali drago mi je da ćemo taj novac ipak iskoristiti za terene", smatra Šuker.

Kranjčevićeva umjesto Svetica

Od projekta na Sveticama odustalo se zbog nepremostivih teškoća i zajedničkom odlukom, istaknuo je Vrbanović i naglasio da će zbog toga posebna pažnja biti posvećena ulaganju u stadion u Kranjčevićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđeno je da će finale Hrvatskog kupa bit će u svibnju u Vinkovcima.

"Želimo veliku utakmicu, ali čeka nas veliki posao kako bismo doveli teren i okolne prostore u najbolji red", izjavio je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

28.11.2017., Hotel Antunovic, Zagreb - Davor Suker i Damir Vrbanovic odlaze nakon predstavljanja kandidature Davora Sukera za novog predsjednika HNS-a pred Zagrebackim nogometnim savezom. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Šuker je prokomentarao priopćenja NK Osijeka, o Dalićevom izboru reprezentativaca.

O Daliću, Osijeku i Hajduku

"U demokraciji svatko ima pravo na svoje mišljenje. Američka turneja je uspjela u potpunosti, jedino bismo promijenili onih 0:2 protiv Perua. Izbornik Dalić uživa naše puno povjerenje i potporu, Izvršni odbor je zadovoljan i radimo sve kako bi atmosfera bila dobra i protiv Brazila i Senegala te naposljetku i u Rusiji", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj Skupštini nije bilo predstavnika Hajduka.

"Žao mi je što se više ne istražuje svastika na Poljudu i što ćemo protiv Engleske morati igrati pred praznim tribinama. Na to su se žalili i sami Englezi. Znamo Hajdukova i znamo svoja razmišljanja, ali ako se Hajduk ne odazove niti na jedan od deset poziva, onda očito postoji problem. Vrijeme će pokazati tko je u pravu. Svi uvijek mogu naći nešto što ih smeta, a nas raduje što Hajduk jača iz godine u godinu. Ni u drugim zemljama nije sve idealno ili jednoglasno, a HNS se nikada neće umoriti pomagati nogometu", naglasio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao nam je što predstavnici Hajduka nisu došli, Skupština je mjesto gdje i Hajduk može izreći svoje stavove. Primjerice, Dario Šimić otvoreno je pristupio HNS-u i njegovi su dobronamjerni komentari, pa i kritike, dobro prihvaćeni. Hajduk je sve rekao svojim priopćenjem, oni se ne mire s rezultatima izbora i odlukama nadležnih tijela, ali to je gubitak za sve ljubitelje nogometa i sporta. Naravno da ćemo se uvijek truditi naći zajednički jezik - bez obzira na situaciju pokušavamo razgovarati s predstavnicima Hajduka i Splita. Upornim odbijanjem najviše štete sebi, svojim navijačima i svojoj regiji", zaključio je Vrbanović.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo