SUDAČKI EKSPERT PRESUDIO: / 'Ohandza je zasluženo dobio crveni karton, a penala za Hajduk nije bilo'

Image
Image

Nekoliko detalja s utakmcie Hajduka Slaven Bleupa privuklo je pažnju.

26.2.2018.
22:15
VOYO logo

Jedinu odigranu utakmicu ovog vikenda u hrvatskom prvenstvu (Hajduk-Slaven Belupo 0:1) obilježilo je i nekoliko spornih detalja. U emisiji HNTV-a Treće poluvrijeme na njih se osvrnuo sudački ekspert Tomislav Šetka. Prva situacija dogodila se u 46. minuti. Upitno je bilo zaleđe igrača Hajduka.

"Pomoćni sudac trebao je podignuti zastavicu i označiti zaleđe. Morao je biti bolje postavljen i bolje reagirati u ovoj situaciji", smatra Šetka. Ohandza je u 56. minuti pao u kaznenom prostoru. Po Šekti nije bilo penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BESPOTREBNA GLUPOST NAJBOLJEG STRIJELCA HAJDUKA: /

Ohandza je udario Kitanovskog bez lopte i zaradio crveni karton

"Ovo jedna normalna borba za poziciju. Lopta dugo putuje i niti jedan igrač nije ju imao pod kontrolom. Druga stvar bi bila da je igrač Hajduka imao loptu pod kontrolom", jasan je.

Ohandzino isključenje

Na situaciju iz 70. minute kada je Toma Bašić igrao rukom sudac je pustio da se igra nastavi. Suparnici su tražili najstrožu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je u ovoj situaciji vrlo lako izgubiti ravnotežu. To se dogodilo Bašiću i zato je došlo do udaranja lopte u ruku. Ovdje je trebalo dosuditi izravni slobodni udarac za Hajduk zbog povlačenja", kazao je Šetka.

O isključenju Ohandze u 73. minuti smatra da je bilo opravdano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ohandza i Kitanovski bili su u borbi za poziciju, ali lopte nema u blizini. Mogli bi drugačije razmišljati da su izašli iz duela za loptom no to ovdje nije slučaj i Uefa ove situacije tretira kao nasiličko ponašanje", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo